Η τριάδα Τραορέ, Ντιόπ, Γιαταμπαρέ βρίσκεται στο προσκήνιο του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στη θέση του αμυντικού μέσου. Σύμφωνα με την «Gazzetta Dello Sport», ο Ολυμπιακός μπήκε σφήνα για τη μεταγραφή του Μπακαγιέ Τραορέ.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι Ροσονέρι τα είχαν βρει με την Τζένοα για την μετακίνηση του 28χρονου αμυντικού μέσου, όμως ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση!

Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι συμφώνησε με τον πρόεδρο της Τζένοα, Ενρίκο Πρετζιόσι για την ανταλλαγή του Τραορέ με τον Βάλτερ Μπίρτσα. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει πρόταση στον μέσο από το Μάλι και η συμφωνία Μίλαν-Τζένοα μπορεί να τιναχθεί στον αέρα.

Ο εκπρόσωπος του Τραορέ θα ταξιδεύσει τις προσεχείς ημέρες στην Ιταλία για να παρουσιάσει την πρόταση του Ολυμπιακού. Ο Τραορέ είχε την προηγούμενη σεζόν μόλις επτά συμμετοχές στο καμπιονάτο με τα χρώματα της Μίλαν. Στους Ροσονέρι μετακόμισε από την Νανσί τον καλοκαίρι του 2012.

Οσον αφορά τον Ντιόπ, ιταλικά και ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θέλει να φύγει από τη Λεβάντε και πιέζει να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι Ισπανοί σημειώνουν ότι υπάρχει οικονομική διαφορά της ελληνικής ομάδας με την Λεβάντε.

Για την υπόθεση του Σαμπού Γιαταμπαρέ ο Ολυμπιακός έχει επιβεβαιώσει τις προσπάθειες που γίνονται για την απόκτηση του. Ο πρόεδρος της Μπαστιά, Πιέρ Μαρί Ζερονιμί σε δηλώσεις του σε Γάλλους δημοσιογράφους τόνισε ότι « ο Ολυμπιακός έχει ενδιαφερθεί επισήμως για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ.

Έχει κάνει πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ. Εμείς με αυτά τα χρήματα δεν δίνουμε τον παίκτη. Είναι αρκετά μακριά απ’ όσα ζητάμε. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να πει όχι σε κάποια καλή πρόταση. Ο Σαμπού Γιαταμπαρέ πωλείται αλλά στην κατάλληλη τιμή».

Στο μεταξύ σε τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της μεταγραφής του Λιούμπομιρ Φέισα στη Μπενφίκα. Η «A Bola» σημειώνει ότι ο σέρβος διεθνής αμυντικός μέσος έχει φτάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Λισσαβόνα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχει θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός θα εισπράξει από την πώληση του Φέισα πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Πανέτοιμος δήλωσε ο καμερουνέζος οπισθοφύλακας Γκαετάν Μπονγκ για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nοva τόνισε μεταξύ άλλων:

« Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Βλέπω ανθρώπους που έχουν διάθεση για δουλειά. Αυτό ισχύει και για τους συμπαίκτες μου και για όλους όσοι εργάζονται στον Ολυμπιακό. Πράγμα το οποίο είναι πολύ θετικό για εμένα. Δεν μπορώ να πω πως ήταν μία εύκολη απόφαση η μετακίνηση μου στον Ολυμπιακό.

»Γνωρίζω πολύ καλά το γαλλικό πρωτάθλημα. Αγωνιζόμουν εκεί για αρκετά χρόνια. Ήμουν εξοικειωμένος με την ποδοσφαιρική κατάσταση στη Γαλλία. Παρόλα αυτά, όταν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με προσέγγισαν και μου εξήγησαν το πλάνο το οποίο έχουν για την ομάδα και ήταν ιδιαιτέρως πειστικοί.

»Το γεγονός ότι και οι ίδιοι έδειχναν πολύ ενθουσιώδεις για την ομάδα που θέλουν να δημιουργήσουν σε συνδυασμό με τη μεγάλη τους επιθυμία να είμαι και εγώ κομμάτι του συλλόγου , μου άρεσε πάρα πολύ και το εκτίμησα ιδιαιτέρως. Τελικώς μπορούμε να πούμε πως όταν έδωσα το λόγο μου ότι θα υπογράψω στον Ολυμπιακό, φυσικά δε θα μπορούσα να μην τον τηρήσω. Και έτσι ήρθα στην Ελλάδα. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται μόνιμα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

»Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Αλλά ειδικότερα για εμένα ήταν ένας μεγάλος στόχος να πάρω μεταγραφή σε μία ομάδα η οποία αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός μου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, άρπαξα την ευκαιρία. Στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος παρότι τα πόδια είναι βαριά από την προετοιμασία είδα πολύ καλά στοιχεία.

»Είδα ποδοσφαιριστές ικανούς να αποδώσουν πολύ ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι το οποίο μου έδωσε την πίστη ότι στο μέλλον μπορούμε όλοι μαζί να αποδώσουμε το ποδόσφαιρο που περιμένει ο κόσμος και η διοίκηση. Το γαλλικό πρωτάθλημα άρχισε μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ το ελληνικό και είχα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι. Οπότε, από αυτήν την άποψη μπορούμε να πούμε πως είμαι έτοιμος.

»Αν ο προπονητής μου κρίνει πως είμαι σε θέση να βοηθήσω και θέλει να ποντάρει σε εμένα για να ξεκινήσω στο ματς της Κυριακής, με μεγάλη μου χαρά θα το κάνω. Αισθάνομαι έτοιμος να αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο μας, μπροστά στο κοινό που αντίκρισα και στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Καλλονή. Είδα πολύ ωραίους φιλάθλους οι οποίοι είχαν δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα».

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση των συμβολαίων των Μπάμπη Λυκογιάννη(έως το καλοκαίρι του 2017), Δημήτρη Διαμαντάκου(έως τον Ιούνιο του 2016). Οι δύο Ερυθρόλευκοι παραχωρήθηκαν με την μορφή δανεισμού σε Λεβαδειακό, Εργοτέλη, αντίστοιχα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον παίκτη από τις Ακαδημίες του συλλόγου, για τα επόμενα τρία χρόνια: «Η Διεύθυνση Ακαδημίας ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Καναβέτας Γεώργιος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Γεώργιος Καναβέτας του Χρήστου γεννημένος το 1996 στην Αθήνα αγωνίζεται ως επιθετικός και ακραίος μέσος.

»Η επιβράβευση έφθασε μετά από δέκα χρόνια δουλειάς για τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και σήμερα(Παρασκευή) υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής γαλουχημένος στα σπλάχνα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού έχει παρακολουθήσει όλη την πορεία της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας και εκπαίδευσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετέχοντας ανελλιπώς στους αγώνες και στις προπονήσεις του κάθε ηλικιακού τμήματος.

Την περσινή ποδοσφαιρική σεζόν ήταν μέλος της ομάδας των Κ17 με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος και δεύτερος σκόρερ της ομάδας του.

Είναι μέλος της εθνικής ομάδας με δύο συμμετοχές σε φιλικά παιχνίδια την περσινή σεζόν με Ιταλία, Αυστρία. Φέτος ανήκει στην ομάδα των Κ19 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Συμμετέχει στo πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ Κ20 καθώς και στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και σταδιοδρομία».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι και το Σάββατο θα διατίθενται εισιτήρια διαρκείας: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει τις κάρτες τους, ότι συνεχίζεται η παράδοσή τους καθημερινά με ώρες 10.00 – 18.00. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, μόνο για το Σάββατο (24 Αυγούστου) θα συνεχιστεί η παράδοση εισιτηρίων διαρκείας (10.00 – 15.00), στο Γ. Καραϊσκάκης (Είσοδος VIP). Επίσης το τμήμα Εισιτηρίων Διαρκείας θα είναι ανοικτό το Σάββατο τις ίδιες ώρες για όσους φιλάθλους θέλουν να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας».

Το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς με τον Ατρόμητο στο Γ. Καραϊσκάκης. Τιμώνται 10, 15,20, 25,30, 35 και 80(VIP)ευρώ.