Ενα απροσδόκητο τηλεφώνημα δέχθηκε ένας 19χρονος από την Πάδοβα της Ιταλίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εν λόγω φοιτητή ο οποίος του είχε στείλει ένα γράμμα στην θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο, ένα προάστιο της Ρώμης.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο αργεντινός Ποντίφικας τηλεφώνησε δυο φορές πριν μπορέσει να βρει τον Στέφανο Καμπίτσα - όπως ονομάζεται ο φοιτητής - και την πρώτη φορά συνομίλησε με την αδελφή του.

«Γεια σου, είμαι ο Φραγκίσκος. Μίλα μου στον ενικό» ήταν η πρώτη φράση που είπε ο ποντίφικας στον Στέφανο, ο οποίος σπουδάζει στο πολυτεχνείο και παίζει μπάσκετ.

«Είναι απίστευτο. Γελάσαμε και αστειευτήκαμε. Μεταξύ άλλων μου είπε ότι κι ο Ιησούς με τους Αποστόλους μιλούσαν στον ενικό» είπε ο ιταλός φοιτητής στην τοπική εφημερίδα της Πάδοβας Ιλ Γκατζετίνο.

«Ο Φραγκίσκος μου έδωσε την ευλογία του και μου ζήτησε να προσεύχομαι πολύ για τον Αγιο Στέφανο αλλά και για τον ίδιο και το έργο του» πρόσθεσε ο 19χρονος, ο οποίος είπε πως «έζησε την ωραιότερη εμπειρία της ζωής του».

Ο Φραγκίσκος έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με άλλους πιστούς χωρίς να τους γνωρίζει προσωπικά. Ο νέος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας λέει πως επιδιώκει την ανθρώπινη επαφή θεωρώντας τον εαυτό του πάνω από όλα «ποιμένα».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ