Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο, όπου καταγράφονται με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά και οι κινήσεις των πέντε ληστών που «χτύπησαν» το υποκατάστημα στις 14 Αυγούστου, με λεία 317.420 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη του Πρωτοδικείου Βόλου.

Στο απόσπασμα, διάρκειας 3 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, διακρίνονται και οι πέντε άνδρες που συμμετείχαν στη ληστεία. Οι τέσσερις ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο υποκατάστημα και ο πέμπτος έπαιξε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Οι δράστες μπαίνουν στην τράπεζα ντυμένοι με βερμούδες, φορώντας γυαλιά και ένας τουλάχιστον εξ' αυτών περούκα, περιμένουν να έρθει η σειρά τους στον γκισέ και τότε ακινητοποιούν τους υπαλλήλους με την απειλή των όπλων που έχουν μαζί τους.

Οι κινήσεις τους προδίδουν μία νευρικότητα, ωστόσο, όπως επιβεβαιώνεται και στο βίντεο, κατά τη 12λεπτη παραμονή τους μέσα στην τράπεζα, συνομίλησαν και με τους πελάτες, οι οποίοι παρέμεναν υπομονετικά στα καθίσματά τους.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι αρνήθηκαν να πάρουν χρήματα από τους πελάτες της τράπεζας, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη αντιεξουσιαστικής οργάνωσης, ίσως και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Αφού γέμισαν δύο σάκους με τα χρήματα, έφυγαν περπατώντας μέσω του πεζόδρομου με κατεύθυνση προς το κοντινό ρέμα, όπου τους περίμενε άλλος ένας συνεργός τους με το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Το κλεμμένο Ι.Χ. βρέθηκε μιάμιση ώρα μετά τη ληστεία στην περιοχή Άγιος Μηνάς, μεταξύ Βελεστίνου και Χλόης, όπου οι δράστες το είχαν πυρπολήσει καταστρέφοντάς το ολοσχερώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η αστυνομία καλεί όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι για τους δράστες να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι θα διασφαλιστεί η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας (δείτε περισσότερα στο www.astynomia.gr).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από