Βραζιλιάνικο γκολ έδωσε στη Μπαρτσελόνα την Πέμπτη προβάδισμα για την κατάκτηση του σούπερ καπ στην Ισπανία.

Το πρώτο γκολ του Νεϊμάρ με τη φανέλα των Καταλανών ήταν… μισός τίτλος καθώς επέτρεψε στους πρωταθλητές Ισπανίας να φύγουν με το 1-1 από το «Βιθέντε Καλντερόν» της Μαδρίτης και έχουν πλέον τον πρώτο λόγω στον επαναληπτικό τελικό του σούπερ καπ στο «Κάμπ Νου», χάρις και στο εκτός έδρας γκολ.

Η Μπαρτσελόνα «παγιδεύτηκε» στο πρώτο ημίχρονο από το εξαιρετικό παιχνίδι των γηπεδούχων οι οποίοι προηγήθηκαν με έναν πρώην άσο των «Μπλαουγκράνα» τον Νταβίντ Βίγια που μετακόμισε από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη.

Ο δεινός αυτός σκόρερ έκανε σεφτέ στα γκολ με τους «Ροχιμπλάνκος» δείχνοντας τη μεγάλη του κλάση στο 12ο λεπτό, όταν από εξαιρετική ασίστ του Αρντά Τουράν με εξαιρετικό δεξί σουτ στην κίνηση παραβίασε την εστία του Βίκτορ Βαλντέζ.

Χαμηλές… πτήσεις Μέσι

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Ζεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο βλέποντας τον Λιονέλ Μέσι σε…χαμηλές πτήσεις αποφάσισε να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο με τον Σεσκ Φάμπρεγκας και η απόδοση της ομάδας του ανέβηκε κατακόρυφα.

Κομβική όμως ήταν και η δεύτερη αλλαγή του όταν έριξε στον αγώνα το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, τον Νεϊμάρ, ο οποίος αντικατέστησε στο 59’ τον Πέδρο.

Ο Βραζιλιάνος επτά λεπτά αργότερα (66’) αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα του συμπατριώτη του Ντάνι Αλβες και με κεφαλιά από κοντά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Πάντως, οι άνθρωποι της Ατλέτικο διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι λίγο πριν την ισοφάριση της Μπαρτσελόνα, έπρεπε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπουσκέτς για αντιαθλητική ενέργεια.

Την επόμενη εβδομάδα οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο «Κάμπ Νού» όπου της Μπαρτσελόνα της αρκεί ακόμα και ισοπαλία 0-0 για να πάρει το τρόπαιο, ενώ σε περίπτωση επανάληψης του 1-1, το παιχνίδι θα οδηγηθεί σε παράταση και αν χρειαστεί και στα πέναλτι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε (73′ Ολιβερ Τόρες), Αρντά Τουράν (76′ Λέο Μπαπτιστάο), Ντιέγκο Κόστα (79′ Κριστιάν Ροντρίγκες), Βίγια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Ματσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (89′ Αλέξ Σονγκ), Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Πέδρο (59′ Νεϊμάρ), Μέσι (46′ Φάμπρεγκας).