Μία ερώτηση έθεσε η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στον εκπρόσωπο της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, της εταιρείας δηλαδή του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902 που πωλήθηκε στην κυπριακή A-Orizon Media Ltd: Γιατί, ενώ η πώληση έχει συντελεσθεί, δεν τηρείται ο όρος της συμβάσεως μεταβίβασης, γιατί δηλαδή δεν αλλάζουν τα λογότυπα και, κυρίως, γιατί δεν αναπροσαρμόζεται το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να δεσπόζουν ταινίες και εκπομπές που παραπέμπουν στην εποχή του υπαρκτού σοσιαλισμού;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΡ, «προσήλθε ο δικηγόρος της εταιρείας Δημήτρης Ράπτης, πληρεξούσιος του νέου προέδρου του ΔΣ», ο οποίος εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα έχει μεταβληθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, διότι προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνος.

Οσον αφορά, ωστόσο, το βασικό ερώτημα που έχει τεθεί, αν δηλαδή συντρέχουν ή όχι οι προϋποθέσεις για να εγκριθεί η μεταβίβαση, σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Γιάννη Λασκαρίδη διευκρινίστηκε ότι δεν είναι σωστό ότι η έγκριση απαιτεί δέκα ημέρες από την κατάθεση του φακέλου με τα έγγραφα στην ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική Αρχή. «Η έγκριση θα αργήσει», σημείωσε ο κ. Λασκαρίδης, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται πρώτα να οριστεί εμπειρογνώμονας, οικονομολόγος ή νομικός, υπεύθυνος για τη μελέτη των στοιχείων του φακέλου, και τονίζοντας ότι η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα. «Μπορεί να απαιτήσει μήνες ή και χρόνο», πρόσθεσε.

Ο κ. Λασκαρίδης πάντως εξέφρασε τη δυσάρεστη έκπληξή του για τις πληροφορίες που τον έφεραν να δυσχεραίνει τη λειτουργία του ΕΣΡ επειδή δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Διαβεβαίωσε ότι όλα τα τηλέφωνά του είναι στη διάθεση της γραμματείας του ΕΣΡ –μας έδωσε μάλιστα τους αριθμούς των τηλεφώνων του και αριθμό κινητού στο οποίο απαντά ο ίδιος.

Ωστόσο, αυτό που ως φαίνεται θα αργήσει να απαντηθεί είναι αν όντως νέος ιδιοκτήτης του 902 είναι ένας κύπριος δικηγόρος, πολιτευτής του ΔΗΚΟ, ή κάποιος άλλος, ιδιοκτήτης εταιρειών στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Θα προσπαθήσουμε, συνεπώς, να διαγνώσουμε τις προθέσεις του και τους στόχους του, όπως θα καταγράφονται στο πρόγραμμα που θα παρουσιάζει το κανάλι μετά τις 10 Σεπτεμβρίου.