Δείπνο σε παραθαλάσσιο εστιατόριο στη Βουλιαγμένη με επιχειρηματίες και δύο νέους βουλευτές είχε χθες ο Γεργκ Ασμουσεν. Το παρέθεσαν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος συνδέεται και προσωπικά με τον Γερμανό και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Οι βουλευτές ήταν η Ανν-Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Οι επιχειρηματίες ήταν ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος του ΟΤΕ, o Δημήτρης Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Costa Navarino, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Chipita.

Ο κ. Ασμουσεν θα συνεχίσει το πρόγραμμά του σήμερα στην Αθήνα. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο. Θα επισκεφθεί όμως και ένα ίδρυμα, που όπως είπε χθες φροντίζει ορφανά και υποστηρίζεται από το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ακόμη, έγινε γνωστό ότι θα επισκεφθεί τη μη κυβερνητική οργάνωση Ιmagine the City, που ασχολείται με δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των σύγχρονων πόλεων.