Με εμφανή και πλήρη διάσταση απόψεων ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του Αντζελίνο Αλφάνο, η οποία επικεντρώθηκε στο πολιτικό μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανέφεραν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες και την κεντροδεξιά, τελικώς, εκπροσώπησε ο ίδιος ο Αλφάνο, που είναι αντιπρόεδρος, υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας (Νο2) του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Μπερλουσκόνι.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο να συνομιλήσουν για το ζήτημα με τον ιταλό Πρωθυπουργό, ο οποίος ανήκει στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), οι Ρενάτο Μπρουνέτα και Ρενάτο Σκιφάνι, οι επικεφαλής δηλαδή των κοινοβουλευτικών ομάδων της Κεντροδεξιάς στην Βουλή και στην Γερουσία αντίστοιχα.

Από πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης διαρρέει ότι η συζήτηση των Λέτα και Αλφάνο διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και ότι οι δύο άνδρες κατέστη αδύνατο να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Η συντηρητική παράταξη του Μπερλουσκόνι επιθυμεί την εξεύρεση μιας «πολιτικής λύσης» που πιθανόν θα επέτρεπε στον Μπερλουσκόνι να εξαγοράσει την πρόσφατη καταδίκη του από τον ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας σε ένα χρόνο φυλάκιση για φορολογική απάτη.

Το υπόλοιπο της ποινής που του επιβλήθηκε (τα τρία από τα συνολικά 4 έτη φυλάκισης) έχει ήδη παραγραφεί.

Όμως το PD, στο οποίο ανήκει ο Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, έχει ήδη διαμηνύσει ότι πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της αποπομπής του μεγιστάνα του Τύπου και πρώην Πρωθυπουργού από το αξίωμα του γερουσιαστή όταν διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία.

Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν ότι η πολιτική ένταση τις ερχόμενες ημέρες θα συνεχίσει να κλιμακώνεται, απειλώντας πλέον σοβαρά την βιωσιμότητα της κυβέρνησης συνασπισμού που υποστηρίζουν το PD, το μετριοπαθές κέντρο της Επιλογής Πολιτών (SC) του Μάριο Μόντι και το PdL — το οποίο σύντομα αναμένεται να μετονομαστεί ξανά σε Φόρτσα Ιτάλια.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ