Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε απόψε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που ενορχήστρωσε την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα Τζος Έρνεστ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του τούρκου Πρωθυπουργού «προσβλητικούς, αβάσιμους και λανθασμένους».

«Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πρωθυπουργός Ερντογάν. Το να υπαινίσσεται κανείς ότι το Ισραήλ είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι προσβλητικό, αβάσιμο και λανθασμένο», τόνισε ο εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, ο τούρκος Πρωθυπουργός μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του είπε: «Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ΄ αυτό; Το Ισραήλ», υποστηρίζοντας ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν επίσης αυτές τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι αβάσιμες.