Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου με αφορμή την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, εν όψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Η πορεία της κυβέρνησης προς τον γκρεμό επιταχύνεται, αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα προαπαιτούμενα, εν όψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

«Ο συναγερμός που έχει σημάνει στην κυβέρνηση για ταχύτερη υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιτάχυνση της πορείας προς τον γκρεμό για την ίδια την κυβέρνηση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:

«Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες λίαρ τζετ, οι κατασχέσεις σπιτιών, συνιστούν το τρίπτυχο της απόλυτης και εμμονικής υποταγής σε μια πολιτική που έχει φτάσει στα όριά της και ήδη έχει απωλέσει και τα τελευταία καύσιμα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησής της στην κοινωνία.

» Ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τη δημοκρατία και να στηρίξει μια διαφορετική πορεία της χώρας σε μια κοινωνικά δίκαιη και ριζοσπαστική κατεύθυνση».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχες οπισθοφυλακής για να ματαιώσει κάθε αλλαγή και όσο βλέπει ότι δεν του βγαίνει, τόσο οι εμμονές του φθάνουν σε παραλήρημα. Λυπούμαστε για το κατάντημά του, αλλά η Ελλάδα του αύριο δεν μπορεί να περιμένει».

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως «αν η μοναδική επιλογή της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων του προγράμματος προσαρμογής, χωρίς καμιά αξιολόγηση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων, τότε η τρόικα ενθαρρύνεται να επιμείνει στην εφαρμογή της ίδιας λανθασμένης πολιτικής».

«Πρέπει να αποκρουστούν οι ανορθολογικές αξιώσεις της τρόικας, καθώς και οι πιέσεις της για τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων. Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει σθεναρά ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε αυτό να συνδεθεί με τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

«Η επίσπευση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις υπαλλήλων, τη μονιμοποίηση και επέκταση του χαρατσιού στα ακίνητα, τη νέα μείωση σε συντάξεις και την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, που φτάνει μέχρι και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών, πρέπει να βρει αντιμέτωπο όλο το λαό σα μια γροθιά. Να πέσουν στο κενό οι κυβερνητικοί εκβιασμοί και οι ψεύτικες υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την κυβερνητική σύσκεψη.

«Η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, για να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με το λαό στην εξουσία» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.