Περισσότερα από 2.500 σχόλια μέσα σε μία εβδομάδα έστειλαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου έχει αναρτηθεί το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Λύκειο προκειμένου να γίνει δημόσια διαβούλευση. Σημειώνεται ότι η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 11.59 σήμερα το μεσημέρι.

Εκπαιδευτικοί απ’ όλες τις ειδικότητες διαμαρτύρονται διότι θα ήθελαν το δικό τους μάθημα να διδάσκεται περισσότερες ώρες ή να αποτελεί εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές.

Η συντριπτική πλειονότητα των σχολίων πάντως προέρχεται από καθηγητές Πληροφορικής. Αρκετοί από αυτούς διαμαρτύρονται ότι το μάθημα ουσιαστικά εξαφανίζεται από το Λύκειο (πλέον θα είναι μάθημα επιλογής). Υποστηρίζουν δε ότι το μάθημα της Πληροφορικής θα έπρεπε να είναι βασικό και μάλιστα εξεταζόμενο από τη στιγμή που είμαστε στην εποχή των επιστημών της πληροφορικής και η χώρα μας διαθέτει πολλές σχολές σε αυτόν τον τομέα.

Ενστάσεις για τις αλλαγές στο πρόγραμμα διατυπώνουν και άλλοι εκπαιδευτικοί. Για παράδειγμα καθηγητές Φυσικής Αγωγής διαφωνούν με τη μείωση των ωρών Γυμναστικής στη Β’ Λυκείου από δύο σε μία.