Οι πρώτοι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου έγιναν τη Δευτέρα στη Νέα Ζηλανδία, που είναι η πρώτη χώρα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων, και η 15η στον κόσμο, πίσω από χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Βραζιλία και ο Καναδάς.

Ο γενικός γραμματέας γεννήσεων, θανάτων και γάμων, της Νέας Ζηλανδίας, Τζεφ Μοντγκόμερι ανέφερε ότι τη Δευτέρα αναμένεται σε όλη τη χώρα να επισημοποιηθούν 31 γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου.

Μεταξύ των γαμήλιων τελετών και μια ξεχωριστή: όπου παντρεύτηκε ένα ζευγάρι από την Αυστραλία, ο Πολ Μακάρθι και ο Τρέντ Κάντλερ, οι οποίοι είχαν κερδίσει διαγωνισμό του Οργανισμού Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, με έπαθλο ένα ταξίδι στη χώρα για το γάμο τους.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον ενώπιον συγγενών και φίλων αλλά και την παρουσία μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο Μακάρθι δήλωσε ευτυχής που στο γάμο παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι, καθώς έτσι «αρκετοί άνθρωποι βλέπουν ότι δεν έχουμε κέρατα, δεν είμαστε φρικιά, και ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούν από την ισότητα στο γάμο ... Είμαστε ευτυχισμένοι και θέλουμε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάται».

Το ζευγάρι, πάντως, εξέφρασε την απογοήτευσή του, καθώς ένα νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο είχε πρόσφατα καταψηφιστεί στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από