Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων παρέλυσε σήμερα το πρωί μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλές συνοικίες της πόλης αυτής των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το Χρηματιστήριο στη Μανίλα είναι κλειστά.

Στην πόλη έχει κηρυχτεί «κόκκινος συναγερμός».

«Προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε. Όμως αυτό ήταν τόσο ξαφνικό», δήλωσε ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών στο σπίτι του οποίου το νερό έφθασε το ένα μέτρο.

Οι δρόμοι είναι αποκομμένοι και οι οδηγοί που προσπάθησαν να τους διασχίσουν αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.

Στις πιο φτωχές συνοικίες και τις παραγκουπόλεις, οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των παραπηγμάτων στα οποία το νερό μπαίνει από τα παράθυρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.
 
Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν το Σαββατοκύριακο και σε αγροτικές περιοχές περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως της Μανίλα, στο νησί Λουζόν, σύμφωνα με το Συμβούλιο διαχείρισης των καταστροφών.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δυο είναι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η σφοδρότητα των βροχοπτώσεων εξηγείται από το συνδυασμό του μουσώνα και της τροπικής καταιγίδας Τράμι, παρά το γεγονός ότι η τελευταία βρισκόταν 500 χιλιόμετρα μακριά από το αρχιπέλαγος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από