Ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε στην Α’ Εθνική Κατηγορία ύστερα από 13 χρόνια και χθες στη Ριζούπολη μπήκε με το δεξί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα παίρνοντας το τρίποντο με σκορ 2-1 επί του Αρη.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία μπήκε ψυχωμένα και πανηγύρισε την επιτυχία με δύο γκολ. Στο 20′ ο Γκουέλα εκτέλεσε φάουλ, ο Τριανταφυλλάκος δεν κατάφερε να διώξει και ο Πετρόπουλος έπιασε μονοκόμματο σουτ. Ο γκολκίπερ Διούδης απέκρουσε ασθενώς και ο Κόρμπος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς. Στο 37′ ο Τάτος ζήτησε πέναλτι σε χέρι εξ επαφής και σωστά ο Κομίνης έδειξε «παίζετε».

Στο β’ ημίχρονο ο κόουτς των Κιτρίνων Γιάννης Χατζηνικολάου προσπάθησε με αλλαγές να γυρίσει το παιχνίδι. Χρησιμοποίησε τον Αγγελούδη στην κορυφή της επίθεσης στη θέση του Ιμπε, ο Ουντότζι πήγε αριστερά και ο Μανιάς πέρασε δεξιά. Ο Αρης αναζητούσε την ισοφάριση, όμως το γκολ ήρθε από τους γηπεδούχους στο 63′. Ο Κύργιας έκανε σοβαρό λάθος, ο Πετρόπουλος που καραδοκούσε έγινε κάτοχος της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ έκανε ευτυχισμένους τους φίλους του Απόλλωνα (2-0).

Η απάντηση του Αρη ήταν άμεση. Ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ, ο Αγγελούδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα: 2-1 (67′). Ο Αγγελούδης που μπήκε αλλαγή στο β’ ημίχρονο έκανε σωστά τη δουλειά του, όμως ο Αρης δεν πήρε βαθμό στην 1η αγωνιστική.

Ο προπονητής της Ελαφράς Ταξιαρχίας Αλέκος Βοσνιάδης αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο της ομάδας του: «Ξέραμε ότι ο Αρης είναι πολύ δυνατός στο κέντρο και προσπαθήσαμε να του χαλάσουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες μας ήταν πολύ πειθαρχημένοι σε άμυνα και επίθεση. Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη. Να τη χαρεί ο κόσμος, γιατί ήρθε έπειτα από 13 χρόνια απουσίας από τα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Την είχε ανάγκη όλη η ομάδα, αλλά και ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη».

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου τόνισε ότι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης έφερε τα πολλά λάθη, τα οποία μοιραία οδήγησαν τον Αρη στην ήττα. Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης υποστήριξε: «Κάποιοι παίκτες ήταν ανέτοιμοι. Περιμένουμε μέσα από τα παιχνίδια να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να δείξουν την αξία τους. Ελπίζω να αποκτήσουν ρυθμό το συντομότερο γιατί είναι λίγες ημέρες στην ομάδα. Κάναμε πολλές λάθος πάσες, και γενικά εύκολα λάθη. Ο Απόλλων έβαλε το γκολ, κλείστηκε και τότε η πίεση και το άγχος αυξήθηκαν. Θεωρώ ότι χάσαμε ένα παιχνίδι χωρίς να είναι καλύτερος ο αντίπαλος. Δεν είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό».

Το ματς διαιτήτευσε ο Κομίνης (Θεσπρωτίας). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Αλβαρες, Γκουέλα, Πετρόπουλος – Πουλίδο, Ουντότζι, Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Κόρμπος, Αλβαρες, Καμαρά, Γκουέλα (81′ Τσοκάνης), Μίνγκας (56′ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος (92′ Τσεμπερίδης).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ηρακλής, Τσουμάνης, Πουλίδο, Κύργιας, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68′ Σουνάς), Τάτος, Ουντότζι, Ιμπέ (46′ Αγγελούδης), Μανιάς (64′ Σταυρόπουλος).