Ανεκτέλεστο θα παραμείνει τελικά το δρομολόγιο του επιβατηγού ταχύπλοου «Super Jet» που ενώ είχε αποπλεύσει στις 5:30 το απόγευμα από το λιμάνι της Ραφήνας με 304 επιβάτες, με κατεύθυνση προς Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη, επέστρεψε λόγω βλάβης.

Όπως ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία, «εξασφαλίστηκε η διαμονή και η διατροφή των επιβατών σε ξενοδοχεία, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να εισπράξουν τα λεφτά από το εισιτήριο και να ταξιδέψουν αύριο ή με πλοία της γραμμής ή όσοι το επιθυμούν και με το ίδιο ταχύπλοο, εφόσον αποκατασταθεί η βλάβη».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ταχύπλοο που λειτουργεί με μηχανές αντενέργειας (υδροτζέτ), ρούφηξε πετονιές σε κάποιες από τις σωληνώσεις του που μεταφέρουν το νερό.

Σημειώνεται ότι το σύστημα υδροτζέτ μεγάλης διαμέτρου μεταφέρει μεγάλες ποσότητες νερού προσφέροντας μεγάλη ώθηση στο πλοίο και καλύτερη πλεύση.

Τη βλάβη διαπίστωσε και ιδιώτης δύτης που πραγματοποίησε έλεγχο όταν έφθασε το ταχύπλοο στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το ταχύπλοο οδηγείται σε ναυπηγείο του Πειραιά για δεξαμενισμό και μετά την αποκατάσταση της βλάβης θα επιστρέψει στα δρομολόγιά του από το λιμάνι της Ραφήνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από