Σε πυρετό κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις μετακινήσεις 1.618 γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών και την αλλαγή ρόλου οκτώ νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Εντός της εβδομάδας τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο, με πέντε νοσοκομεία στην Αττική (Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα και Σπηλιοπούλειο) και τρία στη Θεσσαλονίκη (Παναγία, Ειδικών Παθήσεων και Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων) να αποτελούν τη δεξαμενή κινητικότητας από τον χώρο της Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το σωματείο εργαζομένων στο Σισμανόγλειο ανακοίνωσε πρόγραμμα κινητοποιήσεων για τις ερχόμενες δέκα ημέρες, που συμπεριλαμβάνει συγκεντρώσεις στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και κλείσιμο των ταμείων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για αύριο 4ωρη στάση εργασίας –από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι –για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.