Νέα δεδομένα στην υπόθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για επισφαλές δάνειος ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε από την τράπεζα συμφερόντων του FBBank, σε εταιρείατου καταζητούμενου πρώην συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη, δημιουργεί απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο κ. Ρέστης από τον περασμένο Νοέμβριο -εννέα μήνες πριν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορία και εκδοθεί ένταλμα σύλληψης- διέταξε την εγγραφή προσημείωσης σε ακίνητο στην περιοχή του Ψυχικού, που ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του Αναστάσιου Πάλλη, μέχρι του ποσού των 7,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως λένε νομικοί , αναγνωρίζεται πλέον και με τη δικαστική βούλα ότι το επίμαχο δάνειο μπορεί να θεωρείται και τυπικά εγγυημένο τόσο για την τράπεζα όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

Όπως είναι γνωστό μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης για το δάνειο των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, που κατά την κατηγορία είναι επισφαλές και ζημιογόνο για το ελληνικό δημόσιο, ο κ. Ρέστης υποστήριξε ότι είχε προσφύγει κατά του πρώην συνεργάτη του με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας για λογαριασμό της FBBank την προσημείωσηακινήτων συμφερόντων του συγκατηγορουμένου του Αναστάσιου Πάλλη.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της απολογίας του ο κ.Ρέστης είχε επιστρέψει στον εκκαθαριστή της τράπεζας το ποσό του δανείου μαζί με τους τόκους -συνολικά 6,2 εκατομμύρια ευρώ- παρά το γεγονός ότι από την αρχή αρνείται τις κατηγορίες που τον οδήγησαν στη φυλακή.

Για το λόγο αυτό μάλιστα έχει ήδη καταθέσει και αίτηση αποφυλάκισης για την οποία αναμένεται να αποφανθεί προσεχώς το δικαστικό συμβούλιο.