Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Χαλίφα αλ Σέιχ, πρώην συνταγματάρχης της Αστυνομίας, υπέβαλε νωρίτερα σήμερα παραίτηση διαμαρτυρόμενες για τις συνεχείς «παρεμβάσεις στο έργο του», από το πρωθυπουργικό γραφείο και από βουλευτές, βεβαίωσε κυβερνητική πηγή.

Τί είδους ήταν οι παρεμβάσεις, δεν εξήγησε η πηγή.

Το υπουργείο των Εσωτερικών στην Τρίπολη είναι επιφορτισμένο με την χαλιναγώγηση του κύματος βίας, που μαστίζει την βορειο-αφρικανική χώρα αφότου τέλη 2011 τον Οκτώβριο του έτους εκείνου τερματίστηκε το δικτατορικό καθεστώς του Μοάμαρ Καντάφι, που διήρκεσε τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες.

Ο Πρωθυπουργός Αλί Ζεϊντάν έκανε ήδη αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού του και όρισε προσωρινό αναπληρωτή του τον έως τώρα υφυπουργό Εσωτερικών, Σαντίκ Αμπντελκαρίμ Αμπντουλραχμάν Κρεμ.

Και ο προκάτοχος του Σέιχ στο ίδιο αξίωμα, ο Ασούρ Σουάιλ παραιτήθηκε. Ο Σέιχ είχε αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του τις πρώτες μέρες του μηνός Μαΐου.

Η παραίτηση του Σέιχ ήλθε το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά την βομβιστική επίθεση με στόχο το αιγυπτιακό προξενείο στη Βεγγάζη, χθες Σαββάτο, που προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου και τραυμάτισε φρουρό του, που νοσηλεύεται.

Στο αμερικανικό προξενείο στην ίδια πόλη πέρυσι έχασαν τη ζωή τους ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Στήβενς και άλλοι τρείς Αμερικανοί, από Λίβυους εξαγριωμένους για αμερικανική ταινία της εποχής με θέμα της τον Προφήτη Μωάμεθ