Δεν καταλαβαίνουν τίποτε ούτε με κύμα, ούτε με αέρα. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας στη νέα τους προσπάθεια στην παράκτια κωπηλασία (ανοιχτής θάλασσας δηλαδή) ανέβηκαν και πάλι στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σουηδίας και ήδη σκέφτονται την επόμενη διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου στη Θεσσαλονίκη.

Αγωνιζόμενοι με τα χρώματα των συλλόγων τους, αφού στη διοργάνωση δεν μετέχουν εθνικές ομάδες , η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατάφερε με τα χρώματα του ΔΝΟ Ηγουμενίτσας να κερδίσει την πρώτη θέση στο σκιφ γυναικών ανάμεσα στα 12 πληρώματα του τελικού ενώ ο Απόστολος και ο Νικος Γκουντούλας υπό τη σημαία του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης τερμάτισαν δεύτεροι στο διπλό σκιφ ανδρών μεταξύ των 16 πληρωμάτων που πήραν μέρος στο δικό τους τελικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χέλσινμποργκ.

Στο απλό σκίφ των γυναικών η Αλεξάνδρα Τσιάβου απέδειξε ότι όσο παλιώνει, σαν το καλό κρασί γίνεται όλο και καλύτερη.

Με χρόνο 00:33:53 έκανε…περίπατο κόντρα στα γαλλικά πληρώματα, αφήνοντας πίσω της τη Γαλλίδα Στέφανι Σάντρι (00:34:32) και 3η την συμπατριώτισσά της Σάρλοτ Κούντρι (00:34:51).

Στο διπλό σκίφ η κόντρα ήταν μεγάλη με τα αδέλφια Γκουντούλα να κοντράρονται μέχρι το τέλος με τα ιταλικά πληρώματα. Τελικά οι αδελφοί Γκαριμπάλντι (ο Φραντσέσκο και ο Φερερίκο) πήραν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 00:27:33 με τους αδελφούς Γκουντούλα να ακολουθούν πολύ κοντά (00:27:44) και στην τρίτη θέση να τερματίζει το άλλο ιταλικό πλήρωμα, ο Αντρέα Μίλος και ο Στέφανο Ντονάτ με χρόνο 00:27:47.

Πλέον το ραντεβού των κορυφαίων είναι του χρόνου στη Θεσσαλονίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που το φθινόπωρο του 2014 έχει αναλάβει να διοργανώσει η χώρα μας στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου με συνδιοργανωτές την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Και φυσικά ο στόχος των Ελλήνων πρωταθλητών μας θα είναι και πάλι η πρωτιά, ιδιαίτερα τώρα που δοκίμασαν και επίσημα τις δυνάμεις τους σε αυτό το νέο είδος κωπηλασίας.