«Απίστευτο, αλλά αληθινό: Η Γιουβέντους προπονείται στην Τριγκόρια φιλοξενούμενη της Ρόμα».

Έτσι περιέγραψε η εφημερίδα Gazzeta dello Sport στη διαδικτυακή έκδοσή της την πρωτοφανή απόφαση της νέας διοίκησης των Τζιαλορόσι να παραχωρήσει το αθλητικό κέντρο του συλλόγου στην περιοχή της Τριγκόρια, προκειμένου οι παίκτες του Αντόνιο όντε να ξεμουδιάσουν ενόψει του αγώνα για το Σούπερ Καπ απέναντι στη Λάτσιο την Κυριακή.

Εάν και εφόσον οι δύο σύλλογοι είχαν καλές σχέσεις, σαφώς δεν θα υπήρχε ζήτημα.

Όμως, τουλάχιστον σε επίπεδο οπαδών οι διαφορές είναι μεγάλες. Αποτέλεσμα; Σχόλια των οπαδών των Τζιαλορόσι εις βάρος της διοίκησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα φόρουμ των εφημερίδων.

Έχουν που έχουν οι οπαδοί της Ρόμα τα νεύρα τους με την ήττα στον τελικό του κυπέλλου από τη Λάτσιο, χθες είδαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες της Γιουβέντους να προπονείται στο σπίτι της ομάδας τους και οπαδούς των Μπιανκονέρι να αποθεώνουν εκεί τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Η προπόνηση της Γιουβέντους στο αθλητικό κέντρο της Ρόμα έγινε θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού της Κυριακής στο Ολίμπικο.

«Απλώς αναζητήσαμε γήπεδο κι αυτό είναι όλο. Ευχαριστώ τη διοίκηση της Ρόμα που μας επέτρεψε να προπονηθούμε, διότι αντιμετωπίζαμε δυσκολία.

Ήταν φυσιολογική απόφαση. Δεν βλέπω κάτι αφύσικο», σχολίασε ο προπονητής της Γιούβε Αντόνιο Κόντε και πρότεινε : «Για να ευχαριστήσουμε τη Ρόμα, αν θέλει μπορεί να έρθει να προπονηθεί στο δικό μας αθλητικό κέντρο την παραμονή του εκτός έδρας αγώνα τους απέναντι στην Τορίνο».

Σχόλιο ζητήθηκε και από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν : «Έδειξε πολιτισμό η διοίκηση της Ρόμα. Πρόκειται δυστυχώς για ασυνήθιστη απόφαση. Συμπεριφερθήκαμε με σεβασμό. Γνωρίζαμε ότι δεν ήμασταν στο σπίτι μας και γι αυτό δείξαμε περισσότερο σεβασμό.Αυτός είναι ο δρόμος για να βελτιωθούμε, αν θέλουμε να βελτιωθούμε».

Η Ρόμα είχε την ευχέρεια να παραχωρήσει το αθλητικό κέντρο της Τριγκόρια, καθώς οι Τζιαλορόσι έπαιζαν φιλικό απέναντι στην Τερνάνα εκτός έδρας.