Ο καμερουνέζος αμυντικός Γκαετάν Μπονγκ αναμένεται απόψε στην Αθήνα και την Δευτέρα θα βρίσκεται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καλλονή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος(21.30).

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει με τη Βαλενσιέν στο ποσόν του ενός εκατ. ευρώ και ο 25χρονος αριστερός οπισθοφύλακας θα υποβληθεί την Δευτέρα σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πρόκειται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Ο Μπονγκ θα πάρει τη θέση του Χολέβα, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπεσίκτας.

Ο 29χρονος διεθνής αριστερός οπισθοφύλακας βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα με την Καλλονή.

Ο Μίτσελ απέκλεισε τους Αβραάμ Παπαδόπουλο(αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στη γάμπα)και τους ανέτοιμους Μιγκέλ Τόρες, Αριέλ Ιμπαγάσα.

Η Ερυθρόλευκη αποστολή αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μεντζανί, Σιόβας, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Βάις, Μήτρογλου(πιθανή ενδεκάδα), Μέγιερι, Φουστέρ, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανωλάς, Σάμαρης, Παπάζογλου, Ολαϊτάν, Σιαβόλα, Φετφατζίδης.

Για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μπαστιά για τη μεταγραφή του 24χρονου αμυντικού χαφ Σαμπού Γιαταμπαρέ.

Τις επαφές με τους Γάλλους έχει αναλάβει ο τεχνικός διευθυντής της πειραϊκής ΠΑΕ Πιέρ Ισά. Ο Γιαταμπαρέ αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα της Μπαστιά στο παιχνίδι με τη Βαλενσιέν για τη δεύτερη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο διεθνής μέσος από το Μάλι ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση της Μπαστιά και μάλιστα ήταν ο δημιουργός των δύο τερμάτων(2-0).

Οσον αφορά τον Κώστα Μανωλά οι Ουκρανοί επιμένουν ότι υπάρχουν πιθανότητες να πάρει μεταγραφή στη Ντιναμό Κιέβου. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως το deal μπορεί να γίνει στο ποσόν των 5 εκατ. ευρώ.

Από την ουκρανική ομάδα πρόκειται να αποχωρήσει ο στόπερ Εβγκένι Χατσερίντι και γίνονται ενέργειες για μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας. Ο ουκρανικός Τύπος γράφει ότι η Ντιναμό για να δελεάσει τον Μανωλά του έχει προσφέρει ένα εκατ. ευρώ, ετησίως.

Ο Μάικλ Ολαϊτάν σε δηλώσεις του στη Nova μίλησε τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:

«Βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο. Κάθε ποδοσφαιριστής που παίζει σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, σίγουρα πρέπει να έχει μεγάλες φιλοδοξίες.

»Για μένα είναι μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα μου. Περιμένω να έχω μία υπέροχη σεζόν. Πριν από την υπογραφή του συμβολαίου μου στον Ολυμπιακό ,γνώριζα ότι θα ήταν μία μεγάλη πρόκληση να παίξω σε μία ομάδα με καλούς παίκτες και με μεγάλες εμπειρίες. Κάθε φορά που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ξέρω πως οι οπαδοί μας είναι καταπληκτικοί, γιατί έχω παίξει εναντίον του Ολυμπιακού και έχω ζήσει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Περιμένω να δημιουργήσουν ωραία ατμόσφαιρα στον αγώνα με την Καλλονή».

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook:

«Οι ανύπαρκτοι και σπρωγμένοι νεόπλουτοι και οι κλαίουσες ξεπεσμένες γραφικές γεροντοκόρες να κάνουν υπομονή. Τους περιμένει δύσκολη χρονιά. Γιατί μόνο ένας είναι πρωταθλητής από την πρώτη ανάσα. Αύριο όλοι στο ΟΑΚΑ για τον Θρύλο μας. Μόνοι μας και όλοι τους όπως πάντα».