Tην παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε και έλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, μετά την γνωστοποίηση ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ πέταξε μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη με το ιδιωτικό αεροπλάνο του επιχειρηματία (που πρόσφατα απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στον ΟΠΑΠ) κάτι που προκάλεσε την οργή και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο ίδιος ο -πρώην πλέον- πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».

«Δεν θα πληγεί τοπρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων»

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Στέλιου Σταυρίδη, αναφέρει σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης. «Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

ΔΡΑΣΗ: «Η παραίτηση Σταυρίδη δεν αίρει τις κυβερνητικές ευθύνες για τον ΟΠΑΠ»

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δράση» για την παραίτηση Σταυρίδη. Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Σταυρίδης υπήρξε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου του 2012.

Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εκλογών του Μαϊου και των εκλογών του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς ο Στέλιος Σταυρίδης είχε εγκαταλείψει τη Δράση και είχε εκφράσει την ενεργή στήριξή του στη ΝΔ.

Τότε με ανακοίνωσή που είχε εκδώσει είχε αναφέρει ότι «χρειάζεται να αναχαιτίσουμε τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που θέλουν να πάνε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και να οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση».

«Η Δράση» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «επικροτεί την απόφαση του κ. Στουρνάρα να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδη.

»Τόσο όμως η αφορμή της παραίτησης, όσο και η σχετική πρωτοβουλία, δεν αίρουν τις ευθύνες της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, για τα ουσιαστικά θέματα που χειρίστηκε τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και η επιλεγμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΠΑΠ, τα οποία χρήζουν πάσης φύσεως ελέγχων.

»Ελέγχουςπου η Δράση θα επιδιώξει με κάθε θεμιτόμέσο.

»Οι αποκρατικοποιήσεις είναι ένα από τα κλειδιά του μέλλοντός μας και ο τρόπος που προωθούνται από την κυβέρνηση, με διαγωνισμούς που έχουν μόνο ένα τελικό προσφέροντα ή με προηγούμενες αναθέσεις σε προμηθευτές, που καταγγέλουν ως σκανδαλωδώς ασύμφορες οι τελικοί αγοραστές, κάθε άλλο παρά δημιουργεί τις συνθήκες εμπιστοσύνης που απαιτούνται για να λειτουργήσουν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του απλού έλληνα πολίτη» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.