Στόχος επίθεσης με πυροβόλο όπλο έγινε στα τέλη Ιουλίου το εξοχικό τού προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Αργάκα της Πάφου.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», περί τα τέλη Ιουλίου, άγνωστοι πυροβόλησαν τη δυτική πλευρά του σπιτιού. Οι βολίδες από πυροβόλο όπλο τρύπησαν τον υαλοπίνακα και σταμάτησαν στον τοίχο της τραπεζαρίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον μόνιμο κηπουρό της οικίας, ο όποιος ενημέρωσε τον ευρισκόμενο στη Λευκωσία, Αβέρωφ Νεοφύτου.

 Επί τόπου μετέβησαν άνδρες των Αρχών ασφάλειας και διενήργησαν τις πρώτες έρευνες. Πρόσφατα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έλαβε ένα περίεργο τηλεφώνημα, από το εξωτερικό, ή από τηλέφωνο με ξένο αριθμό.

   Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε σημερινή γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση καταδικάζουν έντονα το επεισόδιο ρίψης πυροβολισμών εναντίον της οικίας του προέδρου του ΔΗΣΥ. «Τέτοια εγκληματικά περιστατικά υπονομεύουν την ίδια τη δημοκρατία, την κοινωνία και την έννομη τάξη», τονίζεται στη δήλωση. Προστίθεται ότι ο κ. Αναστασιάδης έδωσε, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό, εντολές για διερεύνηση του σε βάθος, ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες.

 Εξάλλου, σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Γ.Ομήρου εκφράζει έντονη ανησυχία για το εγκληματικό γεγονός «το οποίο συνιστά πράξη υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών και απόπειρα πολιτικής αποσταθεροποίησης», όπως αναφέρει.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ