Το χαρτί των πρόωρων εκλογών εξακολουθεί να παίζει η ΔΗΜΑΡ, επιδιώκοντας να συνδέσει την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου με τη νέα γραμμή που ακολουθεί μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση περί ανάγκης δραστικής αλλαγής της ακολουθούμενης πολιτικής.

Συνεχίζοντας την τακτική των σαφών αποστάσεων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επανέφερε τις προηγούμενες ημέρες το σενάριο των εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Ο κ. Κουβέλης τοποθετεί τυχόν πρόωρες εκλογές σε αυτές τις ημερομηνίες, γνωρίζοντας ότι στη συνέχεια αρχίζει η εξάμηνη περίοδος της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, γεγονός που ακυρώνει σενάρια που έχουν ακουστεί για τριπλές κάλπες τον ερχόμενο Μάιο.

Σε μία προσπάθεια συσπείρωσης, από την Αγίου Κωνσταντίνου επιδιώκουν να εμφανιστούν ως μόνη ρεαλιστική λύση ανάμεσα στη μνημονιακή πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης και των ακραίων φωνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον λόγο αυτόν, το κόμμα δίνει έμφαση στην ανάγκη διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα οδηγούσαν σε ηπιότερα μέτρα, χωρίς να ξεφεύγει όμως από τον ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ακόμη καταφέρει να βρει τον βηματισμό της έξω από το κυβερνητικό σχήμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, στην Αγίου Κωνσταντίνου σχεδιάζουν ενόψει φθινοπώρου παρεμβάσεις μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί να καταγραφεί εντονότερα το στίγμα του κόμματος.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αυτών εντάσσεται και η θέση που έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει ο κ. Κουβέλης ότι έναντι ενός ενδεχομένου πρόωρων εκλογών, υπάρχει και η εναλλακτική αναζήτησης λύσης εντός Κοινοβουλίου για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό άλλον πρωθυπουργό. «Η πολιτική σταθερότητα δεν συνδέεται με τη συντηρητική κατ’ ανάγκη πολιτική», ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.