Αγανάκτηση επικρατεί στη Σαντορίνη, όπου η δημοτική Αρχή καταγγέλλει εκτροχιασμό στο πρόγραμμα ηλεκτροδότησης του νησιού και προειδοποιεί με μηνύσεις κατά της ΔΕΗ. Επίσης, οι επιχειρηματίες είναι οργισμένοι καθώς δεν μπορούν να προγραμματίσουν την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους.
Νέα εμπλοκή με την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης σημειώθηκε στο μεταξύ χθες το βράδυ, όταν στις 8.30 μ.μ. έσκασε ένας πυκνωτής στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος βυθίζοντας ξανά το νησί στο σκοτάδι για περίπου μία ώρα.
«Δεν με ενδιαφέρει ποιο ήταν το πρόβλημα αυτή τη φορά. Να κατέβει κάποιος υπουργός να συντονίσει την κατάσταση», υπήρξε η οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, ο οποίος από νωρίς χθες το πρωί άφηνε αιχμές για ανατροπή του αρχικού προγραμματισμού της ΔΕΗ ως προς την επαναλειτουργία του σταθμού.
«Με βάση τον προγραμματισμό που μας είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ έπρεπε χθες (προχθές) να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Τώρα πάει για αύριο (σήμερα), καλώς εχόντων των πραγμάτων», σχολίαζε ο κ. Ζώρζος, προτού όμως υπάρξει το νέο πρόβλημα με τον πυκνωτή της μονάδας παραγωγής ενέργειας.
Οπως διευκρίνιζε ο δήμαρχος Θήρας, το οχηματαγωγό «Μελίνα», το οποίο μετέφερε από τη Ρόδο γεννήτριες ισχύος 5 μεγαβάτ, αναμενόταν να φθάσει χθες στις 8 το πρωί. Τελικώς έφθασε στις 4.30 το απόγευμα, ενώ καθυστερημένη ήταν και η άφιξη του αρματαγωγού «Χίος».
Κατά τη χθεσινή ημέρα τα χωριά του νησιού συνέχιζαν να ηλεκτροδοτούνται εκ περιτροπής, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις της ΔΕΗ ότι η πλήρης αποκατάσταση θα γινόταν έως το βράδυ της Τετάρτης. Στον αέρα τινάχτηκαν όμως και οι νεότερες εκτιμήσεις για επαναφορά της ηλεκτροδότησης έως χθες το βράδυ, όπως είχε αναφέρει ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης (στο Mega).
«Οι συνεχείς αλλαγές του προγραμματισμού δημιουργούν αναστάτωση και παράπονα από καταστηματάρχες, διότι άλλα λένε στους πελάτες και άλλα τελικά γίνονται», τόνισε ο κ. Ζώρζος. Παρά το γεγονός ότι καταγράφονται ζημιές σε ευπαθή προϊόντα, ο δήμαρχος Θήρας εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός πως δεν θα υπάρξει ολική καταστροφή για τους επιχειρηματίες.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ζώρζος υπογράμμισε ότι θα κατατεθεί μήνυση εναντίον της ΔΕΗ, ενώ ζήτησε να υπάρξει αμέσως και εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οπως ανέφεραν από τη δημοτική Αρχή, χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου με τον διοικητή της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, προς τον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την αθέτηση του χρονοδιαγράμματος. Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες, ίσως ο κ. Ζερβός μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Σαντορίνη για να συναντηθεί με τις τοπικές Αρχές.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από