Η αιματηρή επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου για την διάλυση των καταυλισμών που είχαν στήσει οι διαδηλωτές-οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο και τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα την Τετάρτη και την Πέμπτη στοίχισαν τη ζωή σε 578 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 535 πολιτών, σύμφωνα με ένα νεότερο απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η επιχείρηση πάντως των δυνάμεων ασφαλείας προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και οι καταδίκες συνέχιζαν να φθάνουν στο Κάιρο  από πολλές πρωτεύουσες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου διευκρίνισε ότι 228 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνον στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, όπου βρισκόταν ο μεγαλύτερος καταυλισμός υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία εκεί επί ενάμιση μήνα.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την αποκατάσταση στην εξουσία του Μόρσι, ο οποίος απομακρύνθηκε από το στρατό στις 3η Ιουλίου.

Άλλοι 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πλατεία Νάχντα, όπου βρισκόταν ο δεύτερος καταυλισμός των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τις αρχές, 43 στελέχη της αστυνομίας έχασαν επίσης τη ζωή τους την Τετάρτη, στην πιο αιματηρή ημέρα μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ