Η Γαλλίδα Μαριόν Μπαρτολί, λίγες εβδομάδες μετά από τον θρίαμβο της στο τουρνουά του Γουίμπλεντον, ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια πως αποχωρεί από το τένις, σε ηλικία 28 χρόνων.

«Απλά, δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω τένις», είπε η Μπαρτολί, μετά την ήττα της από τη Σιμόν Χαλέπ, στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Σινσινάτι: «Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας μου. Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχει άλλο το κορμί μου».

«Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα είναι το τελευταίο σου παιχνίδι, όμως εγώ το ένιωσα αμέσως μετά το ματς», πρόσθεσε η Μπαρτολί «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω στη ζωή, εκτός από το τένις. Είμαι σίγουρη ότι κάτι θα βρω να κάνω».

Η 28χρονη Γαλλίδα κατέκτησε το Γουίμπλεντον νικώντας στον τελικό την Γερμανίδα Σαμπίνε Λισίτσκι. Είναι στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Όλοι θα θυμούνται τον τίτλο μου στο Γουίμπλεντον και κανείς δεν θα θυμάται το τελευταίο μου παιχνίδι», συνέχισε η Μπαρτολί «Οσο προχωρούσε η διοργάνωση το σώμα μου άρχισε να πονάει, αλλά κατάφερα να βρω λύση και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα».