Ο δήμος της πόλης του Σάο Πάολο στη Βραζιλία πρόκειται να προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον της εταιρίας Siemens, την οποία κατηγορεί για δημιουργία καρτέλ, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη ο κυβερνήτης της ομώνυμης πολιτείας Ζεράλδου Αλκμίν.

Η γερμανική επιχείρηση φέρεται να συνεργάστηκε με άλλες διεθνείς κατασκευαστικές εταιρίες από το 2001 ως το 2007 και να εναρμόνισε τις τιμές στις προσφορές που υπέβαλε στους διαγωνισμούς για να αναλάβει την κατασκευή του μετρό της πόλης, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Εκτός της Siemens, η καναδική εταιρία Bombardier, η ισπανική CAF, η γαλλική Alstom καθώς και η ιαπωνική Mitsui φέρονται να συμμετείχαν επίσης στην αθέμιτη αυτή εναρμόνιση τιμών, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα Folha de São Paulo.

Η αρχή ανταγωνισμού της Βραζιλίας CADE διεξάγει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Ο επικεφαλής της θυγατρικής της Siemens στη Βραζιλία Πάουλο Σταρκ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρία συνεργάζεται με τις αρχές.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σταρκ ανέφερε ότι –καθώς η έρευνα συνεχίζεται και έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα– δεν προτίθεται να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από