Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει απονομή χάριτος, δήλωσε ο Πιέρο Λόγκο, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισής του και βουλευτής της κεντροδεξιάς.

«Αργά ή γρήγορα η απονομή χάριτος θα ζητηθεί και επίσημα», δήλωσε ο Λόγκο, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

Αναφερόμενος στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που επιβλήθηκε στον Μπερλουσκόνι, ο δικηγόρος του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «εξαρτάται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» να επιλεγεί ο χειρισμός του ζητήματος αυτού – κρίνοντας ότι η χάρη μπορεί να συμπεριλαμβάνει και την ακύρωση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς.

Οι δηλώσεις Λόγκο ακολουθούν τη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Σχετικά με την πιθανή απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της Ιταλίας είπε πως «θα εξεταστεί προσεκτικά η όλη κατάσταση για να εξακριβωθεί αν υφίστανται οι σχετικές προϋποθέσεις».

Στην μπερλουσκονική κεντροδεξιά καταγράφεται συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Η απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι δεν αφορά μόνον τον ίδιο αλλά, εμμέσως και τα δικαιώματα δέκα εκατ. ψηφοφόρων του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Λαού