Ο προπονητής της εθνικής, Φερνάντο Σάντος, ζήτησε «ποιότητα και οργάνωση», ενόψει του φιλικού με την Αυστρία, την Τετάρτη στο Σάλτσμπουργκ.

«Νομίζω ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να βγάλουμε περισσότερη ποιότητα και οργάνωση στο αμυντικό και στο επιθετικό παιχνίδι, για να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε ως ομάδα», είπε ο Σάντος «Θέλω να δω μια ομάδα συμπαγή, μια ομάδα δυνατή, με τα βασικά μας στοιχεία, που είναι η μαχητικότητα και το πάθος να παραμένουν. Αυτά είναι τα στοιχεία που μας έχουν φέρει ως εδώ».

Ο Σάντος είπε επίσης:«Οι περισσότερες απουσίες είναι λόγω τραυματισμού ή ότι δεν είναι έτοιμοι 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Κάποιοι άλλοι λείπουν από δική μας επιλογή. Ηθελα να δω και κάποιους άλλους παίκτες».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε επίσης: «Μπαίνουμε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση. Η λειτουργία της θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με προετοιμασία για τα επόμενα παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν οριστικά την συμμετοχή μας ή όχι στο Μουντιάλ. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως η αυστριακή, που κυνηγά θέση στο Μουντιάλ. Έχουμε κάποιες απουσίες, αλλά εμένα κάθε φορά, δε με απασχολούν όποιοι δεν είναι μαζί μας αλλά όποιοι είναι εδώ».