Ο… θηλυκός Μπολτ (αν και η ίδια δεν δέχεται αυτόν τον τίτλο), η Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις ξεχώρισε χθες στη Μόσχα κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα. Η «βολίδα τσέπης», όπως είναι το παρατσούκλι της λόγω του ύψους της (μόλις 1.52), χρυσή ολυμπιονίκης πέρυσι στο Λονδίνο, μετέτρεψε τον τελικό σε βόλτα και πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (10.71). Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν είχε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, η Τζαμαϊκανή θα μπορούσε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Μόλις στα 26 της, έγινε η πρώτη σπρίντερ στην Ιστορία που έχει στην κατοχή της δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και ισάριθμα χρυσά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Η μεγάλη αντίπαλός της Αμερικανίδα Καρμελίτα Τζέτερ έμεινε πολύ πίσω (3η με 10.94) με ευχάριστη έκπληξη την Ιβοριανή Μουριέλ Αουρέ που πήρε το ασημένιο μετάλλιο (10.93).

– Η στιγμή για το χρυσό ήρθε για τον Ντέιβιντ Ολιβερ. Ο Αμερικανός με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο (13.00) νίκησε στα 110μ. με εμπόδια.

Η είδηση στο άλμα επί κοντώ ήταν ότι έχασε ο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος πέρασε τα 5.89μ. αλλά απέτυχε στα 5.96μ. και ο Γερμανός Ράφαελ Χόλζντεμπε που είχε περάσει επίσης τα 5.89μ. (αλλά με την πρώτη) πανηγύρισε έξαλλα. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης που πήγε με 5.83μ. προσωπικό ρεκόρ, αλλά απέτυχε στα 5.75μ. και περιορίστηκε στη δέκατη θέση.

Η μεγάλη κυρία της σφαίρας, η Νεοζηλανδή Βαλερί Ανταμς έδειξε πως είναι ανίκητη και με 20.88 κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό της μετάλλιο σε παγκόσμιο! Ο Πολωνός Πάβελ Φάντζεκ δημιούργησε τη μεγαλύτερη έκπληξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος μέχρι τώρα με το χρυσό μετάλλιο στη σφύρα. Με την πρώτη βολή (81.97) άφησε τους άλλους να προσπαθούν…

Με τρομερό ντεμαράζ η Βρετανή Κριστίν Οχορουόγκου πήρε στο νήμα το χρυσό στα 400 μέτρα.

– Σήμερα συνεχίζει από ελληνικής πλευράς η Σοφία Υφαντίδου στο έπταθλο (31η έως τώρα), ενώ μπαίνουν στη μάχη οι Μπανιώτης και Μάστορας στο ύψος, η Πέρρα και η Πανέτα στο τριπλούν και η Ντρισμπιώτη που θα λάβει μέρος στον τελικό των 20 χλμ. βάδην.