Στους αγώνες μοτοσικλέτας, η ζωή αρχίζει στα 200! Αν θέλετε λοιπόν να βιώσετε την αδρεναλίνη της ταχύτητας πάνω σε δύο τροχούς, αλλά χωρίς να κινδυνεύτε να φάτε τα μούτρα σας, το Moto GP 13 είναι το ιδανικό παιχνίδι για τον υπολογιστή ή την κονσόλα. Βασισμένο στους επίσημους αγώνες του Moto GP αλλά και του Moto 2 και του Moto 3, σας μεταφέρει σε όλες τις πίστες του αθλήματος ανά τον κόσμο επιτρέποντάς σας να «συμμετέχετε», έστω και ψηφιακά, στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Το στοιχείο που κάνει το Moto GP 13 να ξεχωρίζει από τους προκατόχους του είναι ο ρεαλισμός. Και δεν αναφερόμαστε τόσο στα γραφικά –τα οποία όντως είναι εντυπωσιακά και πολύ κοντινά στην πραγματικότητα –όσο στον χειρισμό. Αρχίζοντας το παιχνίδι μπορείτε να έχετε υποβοήθηση σχεδόν στα πάντα, στα κρατήματα, στις επιταχύνσεις, στις συγκρούσεις με τους αντιπάλους, ακόμη και στην ισορροπία. Σαν να κάνεις ποδήλατο με βοηθητικές ένα πράγμα… Επειδή όμως, όπως θα διαπιστώσετε, με τις βοήθειες δεν είναι εφικτό να κερδίσει κανείς τους αγώνες, θα πρέπει να περάσετε σε άλλα επίπεδα ρεαλισμού. Και εκεί το παιχνίδι αποκαλύπτει τον πραγματικό εαυτό του… Αν επιλέξετε τον πιο ρεαλιστικό χειρισμό, για να κρατήσετε όρθια τη μηχανή θα χρειαστείτε ώρες προσπάθειας. Για να μπείτε μάλιστα στη στροφή με το γόνατο και με 2-3 άλλους οδηγούς ταυτόχρονα, μάλλον θα πρέπει να είστε επαγγελματίας του είδους. Πραγματικά, το Moto GP 2013 είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει στην πραγματική οδήγηση και ο τίτλος του εξομοιωτή τού ανήκει δικαιωματικά. Κάθε λεπτομέρεια παίζει τον ρόλο της, κάθε λάθος μετράει, αλλά η χαρά της νίκης είναι πολλαπλάσια όταν ξέρετε ότι πραγματικά την αξίζατε.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το career mode, στο οποίο ξεκινάτε αναγκαστικά από τη μικρότερη κατηγορία (Moto 3). Αρα, όταν καταφέρετε να τρέξετε με τα «μεγάλα παιδιά» του Moto GP νιώθετε ότι πραγματικά έχετε δουλέψει για την άνοδό σας.

Με λίγα λόγια, το Moto GP 13 είναι ένα παιχνίδι φτιαγμένο για τους πραγματικούς φίλους της μοτοσικλέτας, που απολαμβάνουν τον ρεαλισμό και θέλουν να βιώσουν την πραγματική αίσθηση ενός αγώνα. Σίγουρα τα γραφικά βοηθούν στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, στο τέλος όμως το βασικό κριτήριο για την αγορά του ή όχι είναι το gameplay. Ετσι, αν κάποιος θέλει ένα απλό παιχνίδι ταχύτητας, στο οποίο ακόμα και αν κάνει τραγικά λάθη στην οδήγηση μπορεί να κερδίζει τις κούρσες, μάλλον θα απογοητευθεί. Αν όμως ζητά έναν πραγματικό εξομοιωτή μοτοσικλετών και έχει την όρεξη –και την αντοχή –να ασχοληθεί για ώρες μαζί του, τότε σίγουρα θα ανταμειφθεί με αδρεναλίνη, όμορφες στιγμές και πολλές καρό σημαίες.