Σε μετωπική σύγκρουση με τους δημοσιογράφους   εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μόγιες μετά τη νίκη των Κόκκινων Διαβόλων με 2-0 επί της Γουίγκαν (και τα δύο γκολ ο Φαν Πέρσι) και την κατάκτηση του Τσάριτι Σιλντ.

Ο σκωτσέζος προπονητής, θυμίζοντας ιδιαίτερα τον προκάτοχό του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε φραστικά στους εκπροσώπους του Τύπου όταν τον πίεσαν να μιλήσει για τον Γουέιν Ρούνι και τους λόγους που τον απέκλεισε από την αποστολή.

«Σε μερικούς από εσάς δεν αρέσει να το ακούτε αλλά δεν βρίσκομαι σε αντιπαράθεση με τον Γουέιν. Ο Γουέιν προπονήθηκε με τους αναπληρωματικούς γιατί αυτός το ζήτησε. Οποιοσδήποτε γράφει οτιδήποτε άλλο παραπλανά τους αναγνώστες. Αναρωτιέμαι πολλές φορές: νομίζω ότι είστε πιο έξυπνοι απ’ ό,τι δείχνετε, αλλά πολλοί από εσάς δεν το δείχνετε αυτή τη στιγμή».

Ο Μόγιες περιέπλεξε την κατάσταση όταν δήλωσε ότι θα επιτρέψει στον Ρούνι, ο οποίος επιμένει να θέλει να φύγει από το Ολντ Τράφορντ, να παίξει στο φιλικό παιχνίδι της Αγγλίας με τη Σκωτία την Τετάρτη αλλά ταυτόχρονα θεωρεί απίθανο να αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ με τη Σουόνσι.

Σύμφωνα με την «Ντέιλι Μέιλ», Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έχουν δημιουργήσει κοινό μέτωπο ώστε να αποτρέψουν τις μεταγραφές των Ρούνι (σε Τσέλσι) και Σουάρες (σε Αρσεναλ) και να στείλουν έτσι ένα μήνυμα προς όλους τους παίκτες ότι δεν μπορούν να φεύγουν από τις ομάδες τους όποτε αυτοί το επιθυμούν.

Μάλιστα, ο προπονητής της Λίβερπουλ Μπρένταν Ρότζερς απαιτεί από τον Σουάρες να ζητήσει συγγνώμη από την ομάδα και τους συμπαίκτες του αν θέλει να ξαναπαίξει στο Ανφιλντ.