Σημαντικός μεταναστευτικός σταθμός για τα παρυδάτια πουλιά αποτελεί το Δέλτα Εβρου, όπου φέτος καταγράφονται χιλιάδες «αφίξεις» που αποτελούν ρεκόρ!

Στις τελευταίες καταγραφές της ορνιθοπανίδας, που έγιναν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, καταγράφηκε σημαντικός αριθμός πουλιών, καθιστώντας την περιοχή, όπως χαρακτηριστικά λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η συντονίστρια του Φορέα Ελένη Μακρυγιάννη, «ίσως τη σημαντικότερη περιοχή της Μεσογείου για τα μεταναστευτικά, παρυδάτια πουλιά».

Όπως προέκυψε από τις παρατηρήσεις των επιστημόνων, στο Δέλτα του Έβρου φώλιασαν 1135 λασπότρυγγες, 844 πρασινοσκέληδες, 1152 λευκοτσικνιάδες και 64 μαυροπελαργοί, είδη που οι αριθμοί τους είναι οι μέγιστοι που έχουν καταγραφεί στο Δέλτα. Καταγράφηκαν, επίσης, περίπου 500 χουλιαρομύτες, 400 ροδοπελεκάνοι, 480 λιμόζες και 1.600 μαυρότρυγγες.

«Οι αυξημένοι αριθμοί οφείλονται στην πιο συστηματική καταγραφή που έχουμε κάνει και φυσικά στο γεγονός ότι ο υγρότοπος με την τεράστια έκτασή του και τις ρηχές περιοχές, έχει ιδιαίτερη αξία για τα πουλιά» εξήγησε η κ. Μακρυγιάννη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από