H συγκέντρωση και η σωστή νοοτροπία που είδε ο Αντρέα Τρινκιέρι και στο (πιο δύσκολο) τρίτο φιλικό με τους διοργανωτές Γάλλους, την Κυριακή στο Στρασβούργο, τον ικανοποίησε πολύ περισσότερο από την επιβλητική νίκη της εθνικής (79-67).

«Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας και έτσι ακριβώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα δεν μπορεί να έχει κουμπί που να το ανάβεις και να το σβήνεις για να έχει συγκέντρωση και τη σωστή νοοτροπία. Αυτό είναι όμως το πιο σημαντικό σήμερα: Το ότι παίξαμε με την σωστή νοοτροπία και διαύγεια. Θα μπορούσα να πω ότι είναι κάτι που πράξαμε και στα τρία παιχνίδια σε αυτό το τουρνουά» τόνισε ο Ιταλός που όμως δεν εφησυχάζει:

«Ξεπεράσαμε κάποια λάθη μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Κάναμε κάποια καλά πράγματα στην άμυνα και είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό. Αλλά τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά. Η εικόνα της Γαλλίας για παράδειγμα δεν είναι η πραγματική. Μπορεί να ανεβάσει πολύ το επίπεδό της. Κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένοι από τα φιλικά, κάποιοι μόλις είχαν ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Οπότε δεν πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα ως μήνυμα, αλλά να σταθούμε στην νοοτροπία της ομάδας μας. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν πραγματικά σκληρά και έδειξαν την σωστή νοοτροπία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Όλοι αυτές τις τρεις μέρες έδωσαν κάτι…

Με τα πάνω και τα κάτω, με λάθη, αλλά πάλευαν κάθε φορά» συνέχισε ο Τρινκιέρι που ελπίζει με την επιστροφή της εθνικής στην Αθήνα (τη Δευτέρα το απόγευμα) να πληροφορηθεί ευχάριστα νέα από το μέτωπο των τραυματιών. Ο Σπανούλης είχε επιστρέψει νωρίτερα (για να βρει τον Μπουρούση) λόγω ενοχλήσεων στη μέση αλλά και ο…Λεωνίδας Καϊμακόγλου.

Έτσι αποκάλεσε τον Κώστα, ο Τρινκιέρι για τον τρόπο που παλεύει αν και πλέον μάλλον θα τον φωνάζουν…Ζορό λόγω της μάσκας που φόρεσε με αφορμή το κάταγμα μύτης που υπέστη στον αγώνα με την Κροατία.

Η εθνική με ποιότητα στην επίθεση, σωστές επιλογές και λίγα λάθη με αλληλοκάλυψη στην άμυνα, έβγαλε νωρίς τη Γαλλία εκτός παιχνιδιού επιβάλλοντας το ρυθμό της και φτάνοντας νωρίς στο +11 (24-13 στο 7’). Το συνεχές πρέσινγκ στην άμυνα έφερε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με την εθνική να ξεφεύγει ακόμα και με 71-53 (34’) και να αναγκάζει τους γηπεδούχους να πετάξουν λευκή πετσέτα.

Γαλλία (Κολέ): Μπατούμ 2, Πάρκερ 2, Ντιαό 15, Αζίνκα 16, Ζελαμπάλ 5 (1), Ντιό, Πετρό 4, Καουντί, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 10 (2), Βέστερμαν, Λοβέρν 9.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Ζήσης 9 (1), Περπέρογλου, Φώτσης 10 (3), Παπανικολάου 10, Μαυροκεφαλίδης 18, Βουγιούκας 3, Μπράμος, Πρίντεζης 8 (1), Σλούκας 10, Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3 (1).