Η Τουρκία προέτρεψε τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, έπειτα από την απαγωγή δύο κυβερνητών αεροσκάφους της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines από ενόπλους, στην αρτηρία που οδηγεί προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

«Εν όψει της παρούσας κατάστασης, θα συνιστούσαμε στους συμπατριώτες μας να αποφεύγουν, εκτός αν υπάρχουν ζωτικής σημασίας λόγοι, κάθε ταξίδι στον Λίβανο» ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

«Προτείνουμε στους συμπατριώτες μας που ακόμη βρίσκονται στον Λίβανο να επιστρέψουν στην Τουρκία, ή εάν πρέπει να μείνουν να λάβουν όλα τα μέτρα για την προσωπική τους ασφάλεια και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση» ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Αγκυρα αναμένει από την κυβέρνηση του Λιβάνου να «λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των Τούρκων υπηκόων που βρίσκονται στον Λίβανο», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην λιβανική κυβέρνηση, τέσσερις ένοπλοι πήραν ομήρους δύο Τούρκους κυβερνήτες αεροσκάφους, που επέβαιναν σε λεωφορείο με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Βηρυτού. Οι άλλοι επτά επιβάτες του λεωφορείου αφέθηκαν να φύγουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από