Πυρκαγιά μαίνεται από την Πέμπτη στη Σαρδηνία, το δεύτερο σε έκταση νησί της Ιταλίας.

Απανθρακώθηκε έκταση 20.000 στρεμμάτων δάσους και καλλιεργήσιμης γης κοντά στην πόλη Οριστάνο. Η πολιτική προστασία αποφάσισε την απομάκρυνση σαράντα ηλικιωμένων από οίκο ευγηρίας που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Λακόνι, ενώ προληπτικά απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και οι κάτοικοι της οικισμού Σάντα Σοφία.

Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρώμης έκαναν γνωστό, παράλληλα ότι απομακρύνονται οι τρόφιμοι του σωφρονιστικού ιδρύματος του Ιζιλι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Νουόρο και απειλείται από την πυρκαγιά. Εκατό κρατούμενοι μεταφέρονται με πούλμαν σε άλλο χώρο κράτησης.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι την Πέμπτη το βράδυ η Πολιτική Προστασία είχε στη διάθεσή της μόνον δυο αεροσκάφη Canadair CL-415 για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης – από το σύνολο των 19 Καναντέρ που διαθέτει η Ιταλία – και ότι συνδράμουν και γαλλικά εναέρια μέσα από την Κορσική.

Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της Σαρδηνίας αναφέρθηκε επικριτικά το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο. Βουλευτές του M5S που εξελέγησαν στο νησί σημείωσαν πως «η Σαρδηνία καταστρέφεται από τις πυρκαγιές, αλλά στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση περιορίζει τα κονδύλια για αγορά νέων Καναντέρ και προχωρά στηνχρηματοδότηση του προγράμματος για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, αδιαφορώντας, παράλληλα, και για τις χρόνιες ελλείψεις και προβλήματα που καταγγέλλουν οι πυροσβέστες».