Έχοντας πάρει…master στην ειδικότητα του τελευταίου σουτ από την Πόλη το 2012 όταν και χάρισε στον Ολυμπιακό ολόκληρο Ευρωπαϊκό, σιγά μην κόλλαγε σε φιλικό προετοιμασίες.

Δια χειρός Πρίντεζη (που πήρε επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο σουτ του Μαυροκεφαλίδη) η εθνική ομάδα νίκησε στο φινάλε την Κροατία με 87-85 στην πρεμιέρα του τουρνουά του Στρασβούργου, στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι στο δρόμο προς τη Σλοβενία και το Ευρωμπάσκετ.

Το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι έδειξε μεν αρετές στην επίθεση, αλλά έχει πολύ δουλειά ακόμα όχι μόνο εκεί αλλά και στην (αγαπημένη του Ιταλού) άμυνα, όπου μέσα σε λίγα λεπτά έφαγε τέσσερα τρίποντα από τους Κροάτες οι οποίοι και ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 85-85, μόλις 7’’ πριν το τέλος. Ο Πρίντεζης αστόχησε αρχικά, ο Μαυροκεφαλίδης (οι δυο τους με διαφορά οι κορυφαίοι της ομάδας) που πήρε το πρώτο επιθετικό τον μιμήθηκε αλλά ο «Πρίντ» μετά το νέο επιθετικό έδωσε τέλος στο ματς με τη λήξη με τους Κροάτες να χάνουν πάλι από μας με buzzer beater όπως το 2003 στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας από τον Χρήστο Χαρίση (αν και εκεί η ήττα σαφώς και «πονούσε» πολύ περισσότερο ως επίσημη διοργάνωση).

Ο Αντρέα Τρινκιέρι πάντως που άνοιξε λογαριασμό στις νίκες με την εθνική μας επεσήμανε με εύγλωττο τρόπο την ευχέρεια αυτής της ομάδας στην επίθεση: «Εκεί θα μπορούσε να την κοουτσάρει άνετα και ο 5χρονος γιός μου με την ικανότητα των παικτών μας, αλλά στην άμυνα έχουμε ακόμα πολύ δουλειά» τόνισε ο Ιταλός που δυστυχώς είδε έναν ακόμα διεθνή να τραυματίζεται αφού ο Καϊμακόγλου υπέστη κάταγμα στη μύτη σε σύγκρουσή του με τον Μπογκντάνοβιτς.

«Το κακό είναι ότι παίζουμε, έχοντας τρεις παίκτες εκτός: Τον Σπανούλη, τον Μπουρούση και τώρα τον Καϊμακόγλου. Το καλό είναι πρώτον ότι συμβαίνει τώρα που είναι ακόμη νωρίς και έχουμε χρόνο και δεύτερον, ότι είναι πάντα καλό να έχεις ένα δυνατό πρώτο τεστ σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας. Ήταν ένα τεστ για εμάς να παίξουμε χωρίς αυτούς τους τρεις παίκτες» κατέληξε ο Ιταλός.

Πάντως είναι λογικό ακόμα να χρειάζεται πολύ δουλειά η ομάδα καθώς μόλις άρχισε τα φιλικά μετά το πρώτο και πιο επίπονο στάδιο της προετοιμασίας.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Βασιλειάδης, Ζήσης 6, Περπέρογλου 3, Φώτσης 9 (2), Παπανικολάου 4, Μαυροκεφαλίδης 16 (2), Βουγιούκας 13, Καϊμακόγλου, Μπράμος 13 (2), Πρίντεζης 14, Σλούκας 4, Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3 (1).

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 6, Άντριτς 2, Ντρέιπερ 6, Μπογκντάνοβιτς 25 (4), Ρούντεζ, Τόμας 15 (1), Ούκιτς 14 (2), Σίμον 9 (2), Μάρκοτα 4, Α. Ντέλας 2, Ζόριτς 2.