Στη Νέα Υόρκη συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε την Παρασκευή το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον πρόεδρο της JP Morgan Τζέιμι Ντιμόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του κ. Σαμαρά, διάρκειας μίας ώρας, με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας New York Times.

Προσκλητήριο για επενδύσεις σε ομογενείς απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον οποίο είχε και συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη συγκίνησή μου που βρίσκομαι εδώ, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής σ’ ένα μέρος που έχω έρθει πολλές φορές από τότε που ήμουν φοιτητής και μετά για πάρα πολλά χρόνια.

»Να σας πω ότι μας δίνετε δύναμη, κουράγιο. Να σας πω ότι η πνευματική τροφή που λαμβάνει κάποιος εδώ, σ’ αυτόν το χώρο, είναι πολυσήμαντη και γιατί είστε ένας σοφός ιεράρχης και γιατί ταυτόχρονα αποδεικνύετε κάθε μέρα με το έργο σας, όχι απλώς την αγάπη σας στον Ελληνισμό, αλλά την πίστη σας στις αξίες και τις δυνατότητες που έχει ο Ελληνισμός.

»Και γι’ αυτό το λόγο θέλω να σας συγχαρώ εκ μέρους όλου του Ελληνικού λαού, γιατί ξέρουμε ότι εδώ υπάρχει ένας δυναμικός ιεράρχης ο οποίος πρωτοστατεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στο καλό του τόπου, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες.

»Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τιμή που κάνατε να με δεχτείτε σήμερα».

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απάντησε στον Πρωθυπουργό τα εξής:   

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, εγώ σας ευχαριστώ. Ήτο μια ιδιάζουσα τιμή για μας σήμερα, ήτο μια πολύ μεγάλη ευκαιρία χαράς να υποδεχτούμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος μας και μάλιστα να τον υποδεχτούμε μετά από μία εξαιρετική επικοινωνία και συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

»Έκανε ένα πολύ μεγάλο έργο με αυτή τη συνάντηση.

»Είναι ευλογία το ότι ο λαός μας παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και οι οποίες είναι πολύ μεγάλες, και τις πιέσεις, στέκεται με αξιοπρέπεια, έχει αναπτύξει μια απίθανη διάσταση αλληλεγγύης η οποία περνά και προς τα έξω και είναι πλέον ένα κύμα που αγκαλιάζει και καλύπτει και ξένους οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα ακριβώς για να αποτίσουν φόρο τιμής σε μια χώρα που δεν είναι μόνο μια χώρα με 7.000 ετών ιστορία, είναι μια χώρα η οποία στο σύγχρονο κόσμο υπήρξε πάντοτε πρόμαχος ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Και επομένως, υποδεχόμενοι τον Πρωθυπουργό της χώρας αυτής, υποδεχόμεθα ένα μεγάλο σύμβολο και έναν άνθρωπο, ο οποίος τη στιγμή αυτή προσωπικά το λέω, κάνει έναν πολύ μεγάλο, πολύπλευρο αγώνα και έχει νυχθημερόν τις προσευχές μας- αυτό το κάνουμε ως πρώτο- και την οιασδήποτε μορφής συμπαράσταση μας στο μεγάλο έργο τα οποίο κάνει σήμερα η Ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του στην συγκυβέρνηση αλλά και με όλο τον Ελληνικό λαό και φυσικά με πάρα πολύ σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία όντως σε αυτές τις ειδικές συνθήκες έχει αποδειχθεί ένας εξαιρετικός και μοναδικός παράγων αγάπης ή θεραπευτικής ιδιότητος και πραγματικά ουσιαστικής συμβολής σε μια ουσιαστική ανάκαμψη.

»Σας είμεθα ευγνώμονες για την επίσκεψη, κ. Πρόεδρε, και ευχόμεθα καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της παραμονής σας εδώ και οπωσδήποτε είμεθα πάντοτε σε μια συνεχή και αδιάκοπη επικοινωνία. Ο Θεός θα είναι πάντοτε μαζί σας».

   

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από