– Οι εργαζόμενοι που γευματίζουν γρήγορα στο γραφείο τους κάνουν λιγότερα λάθη στη συνέχεια από όσους βγαίνουν έξω για ένα χαλαρό μεσημεριανό γεύμα, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Humboldt, στο Βερολίνο. Ωστόσο, όσοι βγαίνουν έξω επιστρέφουν πιο χαλαροί και σε καλύτερη ψυχική διάθεση.

– Δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα μπορεί να προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος και της στοματικής κοιλότητας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Το όφελος αποδίδεται στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχουν τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.

– Οι οδηγοί πρέπει να αλείφονται με αντηλιακό προτού μπουν στο αυτοκίνητό τους, διότι η ηλιακή ακτινοβολία διαπερνά τα τζάμια και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, προειδοποιούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stony Brook, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Για να βοηθήσετε τα μικρά παιδιά να αντέξουν τη ζέστη, φροντίστε:

– Να τους παρέχετεέναν κλιματιζόμενο χώρο για να δροσίζονται.Εάν δεν έχετε κλιματιστικό στο σπίτι, να τα πηγαίνετε καθημερινά σε δημόσιους κλιματιζόμενους χώρους.

– Να τα ενθαρρύνετενα πίνουν συχνά νερό, ακόμη κι αν δεν διψάνε.

– Να τα αφήνετε να ξεκουράζονται περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως, διότιη ζέστη τα κουράζει πολύ.

– Να τους κάνετε δροσερό μπάνιο.

– Να μην τα αφήνετε ποτέ μόνα μέσα στο αυτοκίνητο –ούτε για ένα λεπτό.

ΠΗΓΗ: AmericanAcademy of Pediatrics