Παράλληλα με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, η ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται για «πόλεμο» με την κυβέρνηση και για το θέμα της πώλησης των δικτύων της ΔΕΗ. «Ούτε η Θάτσερ θα το έκανε αυτό...» σχολιάζει ο κ. Κουβέλης σε συνομιλητές του, προαναγγέλλοντας εν πολλοίς ότι η μάχη με τους πρώην εταίρους περνάει μέσα από τη στοχοποίηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για νεοφιλελεύθερες επιλογές. Από την Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν ότι θα στηρίξουν μια «αντιπολίτευση στο πεζοδρόμιο», αλλά σπεύδουν να τονίσουν ότι το ζήτημα της ΔΕΗ είναι εξόχως σημαντικό, ενώ από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταστρατηγείται και σε αυτό το θέμα η προγραμματική συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού που προέβλεπε ρητά, όπως λένε, ότι τα δίκτυα της ΔΕΗ παραμένουν κρατικά.
Για την κινητικότητα η ΔΗΜΑΡ προεξοφλεί ότι έπονται οριζόντιες απολύσεις στο Δημόσιο, αν και η προγραμματική συμφωνία επίσης προέβλεπε ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις υπαλλήλων και όχι απολύσεις. Στην Αγίου Κωνσταντίνου προετοιμάζονται για μάχη χαρακωμάτων, καθώς αναμένουν ότι η κυβέρνηση θα μεταθέσει, όπως αναφέρουν, την ευθύνη για τις οριζόντιες απολύσεις στις καθυστερήσεις του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ