«Μην πληρώνετε εάν δεν σας δίνουν απόδειξη», παροτρύνει τους φορολογουμένους το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει και τους πολίτες στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το ΣΔΟΕ καταδεικνύουν ότι οι φοροφυγάδες δεν «πτοούνται» από τα λουκέτα και τις βαριές ποινές και ότι ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς το όργιο φοροκλοπής εξακολουθεί να υφίσταται.
Από τους 1.465  ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς το διάστημα 25 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2013 εντοπίστηκαν συνολικά 731 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.904 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 49,89%. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το 80% των περιοχών στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις έχει επανειλημμένως ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ το τελευταίο τρίμηνο, αλλά παρ' όλα αυτά η παραβατικότητα καλά κρατεί.
Από τους εν λόγω ελέγχους του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις οκτώ στις 10 επιχειρήσεις δεν εξέδιδαν αποδείξεις ή είχαν υποπέσει σε φορολογικό παράπτωμα.
Στην Εύβοια και στη Σκύρο η παραβατικότητα ήταν στο 85,13%, στη Μήλο στο 81,81%, στην Κω στο 78,38%, σε Πόρτο Χέλι - Ερμιόνη - Σπέτσες στο 70,58%, στη Φωκίδα στο 66,67%, σε Αργολίδα - Λακωνία - Αρκαδία στο 64,10%, στη Μύκονο στο 63,73%, στη Σίφνο στο 62,50%, στην Κρήτη στο 59,63%, στη Σαντορίνη στο 56,36%, στην Κορινθία στο 52,17%, στην Αχαΐα στο 50,38%, ενώ σε Σέριφο, Νάξο, Ρόδο, Κέρκυρα και Αττική παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε μία στις δύο επιχειρήσεις.
Το ΣΔΟΕ κάλεσε χθες τους πολίτες να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής αφενός ζητώντας την έκδοση απόδειξης, αφετέρου ασκώντας το δικαίωμά τους να μην πληρώσουν αν δεν τους δοθεί το παραστατικό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από