Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι τα δύο αγόρια στο Κάμπελτον του ανατολικού Καναδά, που προφανώς δέχτηκαν τη φονική επίθεση ενός πύθωνα τεσσάρων μέτρων, πέθαναν από ασφυξία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα δύο παιδιά ο Νώε και ο Κόνορ Μπαρθ, ηλικίας 4 και 6 ετών, βρέθηκαν νεκρά νωρίς τη Δευτέρα, καθώς το φίδι, ένας αφρικανικός πύθωνας βάρους 45 κιλών, δραπέτευσε από το γυάλινο κλουβί του, σύρθηκε μέσα από τον αγωγό εξαερισμού και βρέθηκε στο δωμάτιο των αγοριών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα και ο θείος των δυο παιδιών, μπορεί πιθανώς να εξηγηθεί αυτή η απίστευτη τραγωδία. Τα μικρά αγόρια είχαν πάθος για τη φύση και τα ζώα και η μητέρα τους είπε ότι την τελευταία ημέρα τους έπαιζαν σε αγρόκτημα με τα λάμα και τις κατσίκες.

Πιθανώς μετέφεραν τη μυρωδιά των δύο ζώων, που για τους πύθωνες είναι θηράματα, και σε συνδυασμό με την παραγωγή θερμότητας στον ύπνο τους, ξύπνησαν τις αισθήσεις του φιδιού, όπως είπε η Μάριον Ντεσματσελιέρ, καθηγήτρια κτηνιατρικής.

«Το φίδι έχει ισχυρή την αίσθηση της όσφρησης και αν τα παιδιά είχαν ακόμα τη μυρωδιά των ζώων πάνω τους αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την επίθεση», δήλωσε.

Σε γενικές γραμμές, ο πύθωνας «σκοτώνει για να φάει» και μυρίζει το θήραμα. «Ενα φίδι δεν μπορεί να δει πολύ καλά τη νύχτα» αλλά τα παιδιά απελευθέρωσαν θερμότητα, μετέφεραν τη μυρωδιά των κατσικιών και έγιναν λεία για τον πύθωνα, είπε η ειδική επιστήμονας.

Προβληματισμός στον Καναδά
 
Ο θάνατος των δύο παιδιών κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα στον Καναδά και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τη νομιμότητα της διατήρησης εξωτικών ζώων σε ιδιωτικές κατοικίες.

Και αυτό γιατί ο πύθωνας, όπως τελικά διαπιστώθηκε, ήταν κατοικίδιο του σπιτιού όπου κοιμόντουσαν τα παιδιά και σε κάποια στιγμή κατάφερε να βγει από το γυάλινο κλουβί του.

Η τοπική κυβέρνηση στο Νέο Μπρούγουικ ανέφερε ότι είδη όπως ο αφρικανικός πύθωνας δεν μπορούν να βρίσκονται εντός της επαρχίας χωρίς άδεια, η οποία θα χορηγείται μόνο για ένα διαπιστευμένο ζωολογικό κήπο και όχι για ιδιώτες.

Αυτή η τραγωδία φανέρωσε το λαβύρινθο των κανονισμών στον Καναδά σχετικά με την κατοχή άγριων ζώων στα σπίτια. Η εισαγωγή των εξωτικών ειδών, όπως τα φίδια και οι αλιγάτορες, και η διατήρησή τους στο σαλόνι ή στον κήπο δεν απαγορεύονται στον Καναδά όπου ένας ταξιδιώτης μπορεί να εισέλθει στη χώρα με το κατοικίδιό του χωρίς περιορισμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από