Στη σημασία του μυαλού στάθηκε ιδιαίτερα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μπάσκετ Αντρέα Τρινκιέρι κατά την αναχώρηση της ομάδας την Πέμπτη για το Στρασβούργο.

Δεδομένου ότι μέχρι τώρα οι παίκτες είναι ιδιαίτερα «σφιγμένοι» από την προετοιμασία, ο Ιταλός τεχνικός ελπίζει στα πρώτα φιλικά, αρχής γενομένης από αυτά στη γαλλική πόλη:

«Οι παίκτες να λειτουργούν πολύ με το μυαλό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να λειτουργήσουμε με το μυαλό τώρα, καθώς αυτή ήταν η δυσκολότερη περίοδος, τελειώνοντας το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και θα γίνει ένα είδος μετάβασης, καθώς ξεκινάμε τα φιλικά. Τα πόδια είναι βαριά, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Η μόνη διαφορά μεταξύ επίσημων και φιλικών αγώνων είναι ότι οι παίκτες θα μοιραστούν τον χρόνο, δεν θα παίξουν πάνω από είκοσι λεπτά ώστε να είναι όλοι στην ίδια κατάσταση χωρίς να ρισκάρουμε το οτιδήποτε» τόνισε ο Τρινκιέρι που πρόσθεσε ότι η εθνική έχει DNA νικητή και μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζει.

Έβγαλε μάλιστα και είδηση, καθώς ανακοίνωσε το κόψιμο από την ομάδα του Παππά (που έμεινε στην Αθήνα μαζί με Μπουρούση και Γιάνκοβιτς).

«Ο Νίκος Παππάς δεν ήθελε να συνεχίζει το ταξίδι του με την Εθνική ομάδα, επειδή θεώρησε πως δεν τον συμπεριελάμβανε στα πλάνα του το τεχνικό επιτελείο εν όψει Ευρωμπασκετ. Ως εκτούτου δεν είχε κίνητρο να συνεχίσει. Πιστεύω πως το σωστό είναι να χωρίσουν οι δρόμοι μας εδώ, καθώς το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Δεν θέλουμε να έχουμε στην ομάδα ένα πρόσωπο που δεν είναι χαρούμενο. Το ταξίδι του με την Εθνική τελειώνει εδώ» τόνισε ο Ιταλός, που πρόσθεσε ότι δεν είναι…γιατρός για να κρίνει το πότε θα επιστρέψει ο τραυματίας (στα πλευρά) Μπουρούσης:

«Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δουλεύει και δουλεύει πάρα πολύ. Περιμένω να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά αυτό μπορεί να είναι σε μία εβδομάδα ή δύο εβδομάδες και αυτό γιατί ο τραυματισμός του είναι φοβερά επίπονος. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση για να μην πονάς είναι να του ζητήσεις να μην αναπνέει. Κάτι που δεν είναι λογικό, οπότε πρέπει να συνηθίσει τον πόνο» κατέληξε ο Τρινκιέρι.