Με καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Αντερλεχτ στα αποκαλυπτήρια της ομάδας ενώπιον του κοινού της και ανέτρεψε σε μεγάλο βαθμό τις εντυπώσεις από τα εκτός έδρας φιλικά παιχνίδια.

Πίεση ψηλά, βελτίωση στον τομέα της κατοχής της μπάλας και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στην επιθετική γραμμή ήταν τα χαρακτηριστικά των Ερυθρολεύκων στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφηκε η συμμετοχή στην ενδεκάδα των Σαβιόλα, Βάις, Κάμπελ και Ντομίνγκεζ.

Εύλογα ο Μίτσελ επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα: «Αναμφίβολα κάναμε ένα ενδιαφέρον πρώτο ημίχρονο. Είχαμε καλές τοποθετήσεις, ήμασταν αποφασισμένοι και πιέσαμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Είχαμε κατοχή και δημιουργήσαμε ευκαιρίες.

Το 1-0 ήταν μικρό σκορ βάσει αυτής της εικόνας», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Εχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες, θέλουμε ακόμη χρόνο για να παίξουμε καλύτερα ομαδικά. Εχει περάσει απλώς ένας μήνας και δουλέψαμε πολύ στη φυσική κατάσταση. Χρειάζεται ηρεμία».

Ηρεμα και μεθοδικά επεδίωξε ο Ολυμπιακός το γκολ και το σημείωσε στο 14′ ο Σιόβας με κεφαλιά, αξιοποιώντας κόρνερ του Χολέβα.

Ασφαλώς η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν πλησίασε το άριστα και οι αδυναμίες χθες εντοπίστηκαν στην αμυντική γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν φάσεις, συνθήκες κινδύνου προκλήθηκαν λόγω κακών επιστροφών, ενώ χάθηκαν και προσωπικές μονομαχίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε λόγω των αλλαγών και της κόπωσης. Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 75′, όταν ο Φέισα έβγαλε κάθετη πάσα στον Φετφατζίδη που μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Αντερλεχτ.

Τώρα η προσοχή στρέφεται στο πολύ δυνατό εκτός έδρας φιλικό του Σαββάτου απέναντι στη Βαλένθια. «Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο και σε αυτό το παιχνίδι. Η δουλειά που κάνουμε είναι προοδευτική και ελπίζω να είμαστε ακόμη καλύτεροι απέναντι στη Βαλένθια», είπε ο Μίτσελ.

Δύο ώρες πριν από τη σέντρα ο Ολυμπιακός παρουσίασε τη νέα φανέλα της ομάδας με χαρακτηριστικό τα τέσσερα αστέρια που ισοδυναμούν με τα 40 πρωταθλήματα. Την αποκάλυψη ανέλαβαν ο αρχηγός Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Χαβιέ Σαβιόλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46′ Ρομπέρτο), Σαλίνο, Χολέβας, Παπαδόπουλος (46′ Μανωλάς), Σιόβας (81′ Σάμαρης), Φέισα, Μανιάτης (81′ Μετζανί), Ντομίνγκεζ (70′ Μασάντο), Κάμπελ (62′ Μήτρογλου), Βάις (70′ Φουστέρ), Σαβιόλα (62′ Φετφατζίδης).

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Ζιλέ (67′ Βάντεν Μπόρε), Κουγιατέ, Μπέμπα (67′ Χέιλεν), Νουίτινκ, Μιλιβόγεβιτς, Κλιέσταν (46′ Πρατ), Ντε Ζέου, Νάχαρ (67′ Ζίκο), Σουάρες (46′ Ατσεαμπόνγκ), Λουκάκου.