Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ θεωρεί ότι έρχεται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Οπως ανέφερε ο Φράτσερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), «είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μια νέα απομείωση χρέους», πρόσθεσε μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις.
Ο πρόεδρος του DIW θεωρεί ότι η Αθήνα εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει πολλές από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει θέσει στόχο να υλοποιήσει, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις ιδωτικοποιήσεις και την είσπραξη των φόρων. Τα προβλήματα αυτά αναμένεται ότι θα συμβάλουν να πέσει ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο, αφού το αργότερο μέχρι τα τέλη του έτους θα επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα του χρηματοδοτικού κενού που υπάρχει στο πρόγραμμα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον κ. Φράτσερ, αργά ή γρήγορα και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα χρειαστεί να διαγραφεί έως και το μισό του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.
Προσθέτει μάλιστα ότι σε αντίθεση με το πρώτο κούρεμα στο οποίο συμμετείχαν μόνο ιδιώτες πιστωτές, αυτή τη φορά θα μπορούσε να υποστεί απώλειες και ο επίσημος τομέας επειδή «δεν υπάρχουν πλέον ιδιώτες πιστωτές».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από