Ο Γουέιν Ρούνι βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση. Οι σχέσεις του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σε οριακό σημείο και η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται άσχημη και στα αποδυτήρια. Οι παλαιοί της ομάδας, Γκιγκς, Φέρντιναντ και Εβρά έκαναν προσπάθειες να τον πείσουν να μείνει, δεν τα κατάφεραν και πλέον είναι έξαλλοι μαζί του. Παράλληλα, σε άσχημη κατάσταση είναι και ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος δεν ξέρει πλέον ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει. Το δίλημμά του πλέον είναι αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον Ρούνι στο ματς για το Τσάριτι Σιλντ, την Κυριακή, κόντρα στην κυπελλούχο Γουίγκαν. Κι αυτό, αφού δεν ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση των οπαδών της ομάδας.

Στην υπόθεση του Γκάρεθ Μπέιλ σημειώθηκαν και απειλές! Αγνωστος τηλεφώνησε την Κυριακή στο προπονητικό κέντρο και άφησε απειλητικό μήνυμα κατά της ζωής του ουαλού ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν ήταν εκεί. Εχει ενημερωθεί η Αστυνομία και έχει λάβει μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχει και απειλή από την Αλ Κάιντα κατά της ομάδας και του προέδρου της Ντάνιελ Λέβι για τα υπερβολικά ποσά που ζητεί για να παραχωρήσει τον Μπέιλ στη Ρεάλ. «Αδίστακτοι έμποροι. Εβραίοι θα τιμωρηθείτε για την απληστία σας από την οργή του Θεού και τον ήχο των όπλων» ήταν η απειλή, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. Ο ουαλός ποδοσφαιριστής πήγε χθες στην προπόνηση, καθώς κινδύνευε και με τιμωρία από την Τότεναμ.

Πάντως, ο διευθυντής της ομάδας Κιθ Μιλς μιλώντας στην «Evening Standard» ξεκαθάρισε κατά κάποιον τρόπο τις προθέσεις της διοίκησης.

«Θέλουμε να μείνει ο Μπέιλ. Αν όμως ένας παίκτης θέλει απελπισμένα να φύγει, είναι πολύ δύσκολο να τον πείσουμε να μείνει», είπε ο Μιλς. «Η Τότεναμ τον χρειάζεται αφού την επόμενη περίοδο θέλουμε να αγωνιστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Φαίνεται όμως ότι στην Τότεναμ αρχίζουν να παίρνουν απόφαση ότι ο παίκτης θα φύγει. Μετά την αφαίρεση της φωτογραφίας του Μπέιλ από τον λογαριασμό στο twitter, χθες κατέβασαν τη φανέλα του και από την Times Square στη Νέα Υόρκη!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια του τηλεοπτικού σταθμού NBC, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διαφήμιση του ουαλού ποδοσφαιριστή αντικαταστάθηκε με άλλη που προαναγγέλλει την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ στις 17/8.

ΚΑΙ Ο ΣΟΥΑΡΕΣ! Ο Λουίς Σουάρες τραυματίστηκε στην προπόνηση της Λίβερπουλ και δεν θα ταξιδέψει με την ομάδα στη Νορβηγία για το φιλικό με τη Βαλερέγκα.

Ο ουρουγουανός επιθετικός πιέζει με τη σειρά του να μεταγραφεί στην Αρσεναλ, αλλά η Λίβερπουλ είναι ανένδοτη. Ο Σουάρες μάλιστα προσανατολίζεται να καταφύγει στα δικαστήρια, αφού ισχυρίζεται ότι με κάποιον ειδικό όρο στο συμβόλαιό του η Λίβερπουλ έπρεπε να τον είχε παραχωρήσει.

Θυμίζουμε ότι η Αρσεναλ είχε καταθέσει πρόταση 40 εκατ. ευρώ και… μιας λίρας, προκειμένου να καλύψει τη ρήτρα. Η Λίβερπουλ αρνείται ότι σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να δώσει άδεια στον παίκτη να συζητήσει με την ενδιαφερόμενη ομάδα. Πρώτη κίνηση, πάντως, για τον Σουάρες θα είναι να ζητήσει από την Πρέμιερ Λιγκ να εξετάσει το νομικό πλαίσιο της υπόθεσης.

ΜΕΣΙ, ΡΟΝΑΛΝΤΟ, ΡΙΜΠΕΡΙ

Δύο παλιοί και ένας «νέος»για το βραβείο της ΟΥΕΦΑ

Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Φρανκ Ριμπερί είναι οι τρεις φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το βραβείο της ΟΥΕΦΑ για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή για τη σεζόν 2012-2013.

Ο αργεντινός άσος και ο Ρονάλντο ήταν και πέρυσι υποψήφιοι. Το βραβείο όμως είχε πάρει ο Αντρες Ινιέστα! Η ανακοίνωση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σεζόν 2012-2013 θα γίνει στις 29 Αυγούστου στο Μονακό.

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις ποδοσφαιριστές προέκυψαν από μία λίστα δέκα παικτών, την οποία συμπλήρωναν οι: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Αριεν Ρόμπεν, Τόμας Μίλερ, Γκάρεθ Μπέιλ, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Στο μεταξύ, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αποθεώθηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην Μπανγκόκ από 15.000 κόσμο.

Ο Νεϊμάρ ρωτήθηκε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει (παρουσίασε συμπτώματα αναιμίας) και απάντησε: «Αισθάνομαι καλά. Εχω μεγάλη βελτίωση έπειτα από την επέμβαση στις αμυγδαλές και δεν έχω πρόβλημα να προπονηθώ. Αυτό που θέλω είναι να προσαρμοστώ το συντομότερο στην ομάδα».

Οσον αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου Ραούλ Σανλιέχι ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου να κάνει τις πρώτες επαφές με τον εκπρόσωπο του Νταβίντ Λουίζ. Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν έχει αντίρρηση να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, αλλά το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στην Τσέλσι, η οποία –σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ –θέλει 46 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Να σημειώσουμε ότι ο δεύτερος στη λίστα του Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο είναι ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ Ντάνιελ Αγκερ.