«Οι επιθέσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ στο έργο του κ. Μανιτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρούν να συσκοτίσουν τα πράγματα και να κρύψουν την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ που συμφώνησε στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα», τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Τι θέλουν να δικαιολογήσουν άραγε; Τη συμφωνία τους για οριζόντιες απολύσεις;», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία «για τη σύνδεση της κινητικότητας με απολύσεις και την πραγματοποίηση οριζόντιων απολύσεων, χωρίς αξιολόγηση δομών και προσωπικού».

Όπως επισημαίνει, μόνο αν αλλάξει στάση η κυβέρνηση και επανατοποθετήσει το θέμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μπορεί να υπάρξει διόρθωση πορείας και επανεκκίνηση της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο υφυπουργός Παιδείας Σιμεών Κεδίκογλου, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Mega, άφησε αιχμές κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορώ να το αποκλείσω γιατί αργήσαμε πάρα πολύ, πληρώνουμε το γεγονός ότι είχαμε επί ένα χρόνο σε αυτό το κρίσιμο υπουργείο, υπουργό της ΔΗΜΑΡ, που δεν πίστευε και τόσο σε αυτή την αλλαγή, τολμώ να το πω αυτό το πράγμα, και ό,τι δεν το κάνεις εγκαίρως σου έρχεται μετά με πολύ πιο σκληρό τρόπο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από