Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο εδώ και έναν χρόνο, αισιοδοξεί ότι έχει πολλές ελπίδες να εκλεγεί βουλευτής στην Αυστραλία.

Ο Ασάνζ, που είναι αυστραλός υπήκοος, κατεβαίνει υποψήφιος για την Γερουσία, μαζί με άλλα έξι μέλη του WikiLeaks, στις εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις «μου δίνουν μεταξύ 25-28% στην πρόθεση ψήφου και 40% μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών», είπε ο ίδιος μιλώντας στο αυστραλιανό κανάλι SBS.

Χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντικό» το ποσοστό αυτό, ο Ασάνζ υποσχέθηκε ότι «θα είναι ένας ανεξάρτητος ερευνητής της δραστηριότητας της κυβέρνησης» σε πολλά θέματα, όπως είναι η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η χορήγηση ασύλου και η περιβαλλοντική πολιτική όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

Μία από τις προτεραιότητές του θα είναι να δώσει στους άλλους βουλευτές ένα «εργαλείο» που θα τους επιτρέπει να μεταφέρουν στο WikiLeaks πληροφορίες για τη διαφθορά και για «πράγματα που έχουν δει αλλά δεν μπορούν να αποκαλύψουν».

Εφόσον αυτή η πολιτική πρακτική λειτουργήσει στην Αυστραλία, ο Ασάνζ ελπίζει να εξάγει το «μοντέλο» στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και αλλού.

Παραμένει πάντως αδιευκρίνιστο εάν ο Ασάνζ θα μπορούσε να αναλάβει τα καθήκοντά του, σε περίπτωση που εκλεγόταν στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από