Η κόντρα των «αιωνίων» στο μπάσκετ συνεχίζεται ακόμα πιο έντονη εκτός παρκέ με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο να απαντάει το βράδυ της Τρίτης στο θέμα που ανακίνησε η διοίκηση των Πρωταθλητών Ευρώπης σχετικά με τα συμβόλαια παικτών και προπονητών των νταμπλούχων Ελλάδος.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πολύ πρόσφατα ολοκλήρωσε τον φορολογικό έλεγχο της τριετίας 2009-2012, τον οποίο η ίδια ζήτησε και όλα κρίθηκαν απόλυτα σωστά από τους ελεγκτές. Όπως τα έβρισκαν πάντοτε όσο είναι ιδιοκτήτρια της ΚΑΕ η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Τώρα, όσον αφορά το παραλήρημα των τελευταίων ημερών και την ανάγκη επίδειξης πλούτου του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ολυμπιακού έχω να του πω ότι όλοι… εντυπωσιαστήκαμε» ήταν η δήλωση του προέδρου του Παναθηναϊκού που ήρθε ως απάντηση στις απανωτές ανακοινώσεις της πειραϊκής ΚΑΕ.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού που τη Δευτέρα είχε ζητήσει με δικαστικό επιμελητή τα συμβόλαια παικτών και προπονητών του Παναθηναϊκού από τον ΕΣΑΚΕ, μια μέρα αργότερα με ανακοίνωσή της εξήγησε το λόγο που προέβη σε αυτή την ενέργεια.

«H διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει επανειλημμένα δηλώσει, προς κάθε κατεύθυνση, την ανάγκη διαφάνειας και ίσων όρων ανταγωνισμού στο χώρο του μπάσκετ. Άλλωστε μόνο με την διασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα εξυγίανσης του αθλήματος. Φυσικά, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι οι Αρχές θα συνδράμουν, πρώτα από όλους, την προσπάθειά μας αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. τη χορήγηση των στοιχείων των συμβολαίων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τους αθλητές και προπονητές της για τις αγωνιστικές περιόδους 2008-09 έως και 2012-13.

Μια ΚΑΕ που διατείνεται με τον πλέον επίσημο και πανηγυρικό τρόπο ότι έχει προϋπολογισμό παραπλήσιο ή και μεγαλύτερο του Ολυμπιακού, εύλογα αναμένεται ότι θα έχει πληρώσει ανάλογους φόρους. Κατά την τελευταία πενταετία, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο μόνο για φόρους αθλητών και προπονητών συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 25.000.000 ευρώ.

Διερωτώμεθα εάν ο Παναθηναϊκός έχει υποβληθεί σε αντίστοιχη φορολόγηση. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, αν υπεκφύγει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καλείται να φωτίσει με τα στοιχεία του ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και ο έλεγχος των φορολογικών αρχών» ανέφερε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Όπως και να έχει νωρίς νωρίς μέσα στο καλοκαίρι ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο εν’ όψει της κόντρας που θα έχουν οι ομάδες και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός που έχει ήδη προσφύγει στο CAS (διεθνές αθλητικό δικαστήριο) για την απόφαση της FIBA για τον Παπαλουκά, θεωρώντας ότι έχει παραβιαστεί μια συμφωνία κυρίων, έκανε γνωστό ότι έχει επέλθει οικονομικός διακανονισμός με τον πρώην άσο της Παναγιώτη Βασιλόπουλο και η υπόθεση δεν συνεχίζεται δικαστικά.