Κατηγορηματικά αντίθετο με κάθε ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκφράζει, παράλληλα, έντονες επιφυλάξεις σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κινητικότητας του προσωπικού τους.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του Κινήματος Θάνος Μωραϊτης, με δήλωσή του εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στους πλειστηριασμούς για οφειλές στις Τράπεζες.

Είχαν προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, ανάλογες δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Πάρι Κουκουλόπουλου και του Γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα.

Ο κ. Μωραϊτης, στη δήλωσή του, αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική οικογένεια βιώνει τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης.

»Τονίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναφορές τους και να μη δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στους πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ζητήσει στη Βουλή την παράταση της νομοθετικής διάταξης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ και για το 2014».

Αναφορικά με το θέμα της συγχώνευσης νοσοκομείων και κινητικότητας του προσωπικού τους, ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας.

Παράλληλα τίθενται ορισμένες σημαντικές προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν, ώστε οι όποιες πρωτοβουλίες του κ. Γεωργιάδη να μην έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των νοσηλευόμενων και όσων προσφύγουν στα δημόσια νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας τους.

Ειδικότερα ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων πρέπει να έχουν ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς αυτούς.

»Γι αυτό και πρέπει οι σχεδιασμοί του Υπουργείου να λαμβάνουν υπόψη την ελάφρυνση και όχι την προσθήκη επιπλέον βάρους στα ήδη βεβαρημένα Δημόσια Νοσοκομεία.

»Και αυτό θα γίνει αν ο σχεδιασμός δεν λάβει υπόψη την ύπαρξη Χρόνιων Περιστατικών που τα υπό συγχώνευση Νοσοκομεία εξυπηρετούν, και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα που προκύπτει.

»Τα Αστικά Κέντρα Υγείας τα οποία εξαγγέλλει ο Υπουργός, πρέπει να έχουν τουλάχιστον άμεση σύνδεση με τους γιατρούς που καλύπτουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ στην περιοχή, οι οποίοι πρέπει να παραπέμπουν τους ασθενείς στα Κέντρα Υγείας για περαιτέρω εξετάσεις.

»Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους, όπου υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για ραγδαία αδικαιολόγητη αύξηση των δαπανών Υγείας.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού στα θέματα του προσωπικού των υπό συγχώνευση Νοσοκομείων.

»Επισημαίνουμε ότι έως τώρα γίνεται αναφορά σε διαθεσιμότητες 1618 ατόμων, δεν έχει υπολογισθεί όμως το πόσοι θα χρειασθούν για τις δραστηριότητες που θα συνεχίσουν στις υποδομές των υπό συγχώνευση Νοσοκομείων.

»Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας. Οι υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενοι να αξιοποιηθούν για τις ελλείψεις όλων των Δημόσιων Νοσοκομείων.

»Τέλος θα πρέπει να καλυφθούν από το όλο πρόγραμμα κινητικότητας, οι θέσεις Διοικητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, ούτως ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε διοικητικές θέσεις να αποδεσμευθεί και να διατεθεί για την νοσηλεία των ασθενών, τομέα όπου παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από